Política

JOAN SERRA

ALCALDE CASTELLOLÍ (PUC-AM)

“Preveiem un estiu complicat amb l'aigua”

“Una de les apostes del mandat és promocionar i recuperar el castell que dóna nom al poble”

“Vam passar de la marca blanca del PSC a la d'Esquerra per la dinàmica del país, perquè creiem en la independència”

Ha passat de tenir dos regidors de set el mandat passat a sis de set aquest. Més còmode?
El mandat passat teníem dos regidors de set, no teníem ni majoria simple. Ara en tenim sis de set. El panorama ha canviat quant a forces dins el ple, però en el dia a dia no ha canviat tant. Perquè el que ens va fer forts és que la gent del poble estava al nostre costat. Per això, les propostes al ple van passar. No va ser tan complex. En aquestes eleccions vam estar molt contents perquè vam superar les expectatives.
La PUC va anar vinculada al PSC i ara a ERC. Per què?
Ens considerem de la PUC, i en fem bandera. És cert que ens vam presentar amb la marca blanca socialista i després amb la d'ERC seguint la dinàmica del país. Quan ens vam presentar el primer cop ja hi havia CiU i ERC. ERC va deixar l'espai buit i ens sentíem més còmodes amb ERC perquè creiem amb la independència.
El castell ha passat a ser d'ús públic. Què s'hi ha de fer ara?
Una de les apostes del mandat és promocionar i recuperar el castell, que dóna nom al poble. Hem començat amb una cessió d'ús de 50 anys. Hi ha hagut una entesa molt fàcil amb la família i els ho vull agrair. L'hem de promocionar turísticament, que ja ho fèiem a través del Consell Comarcal. No només volem arranjar-lo, sinó també recuperar parts del castell. I des del punt de vista històric, que es conegui el que ha estat el castell per al país.
Es fan restriccions d'aigua per la sequera. Quina solució té?
La solució no la tenim encara. Ha plogut, ha anat bé i hem recuperat alguna cosa. Però una flor no fa estiu. Hem passat un hivern amb molt poca aigua i preveiem un estiu molt complicat. Hem hagut de portar cisternes d'aigua i tornarà a caldre. S'ajunten dos problemes: la sequera i que tenim els mateixos punts d'aigua que fa vint anys –funcionem amb pous– quan tenim més població i instal·lacions noves, com ara el parc motor o el polígon. És estructural. La solució sembla que és la connexió amb Aigües Ter-Llobregat, a través del pantà de la Llosa del Cavall. El problema és que la connexió amb Ter-Llobregat està preparada però ens han de bombar aigua de Barcelona i hem de gastar un consum mínim elevat, que fa implantejable la connexió. L'única possibilitat és el transvasament de la Llosa del Cavall. Vaig reunir-me amb l'ACA i és probable que no sigui abans de final d'any. Però vaig demanar que ho deixessin preparat per fer front a un incendi. Si passa com l'estiu passat, que no torni passar que no tenim aigua per apagar-lo. Em fa por que hi ha el perill d'un altre incendi perquè està tot molt sec.
Creu en la comarca del Montserratí?
Nosaltres creiem en el concepte Montserratí i som al parc rural de Montserrat. Ens agrada i volem ser-hi. Però sobre la comarca no hi ha res més que una idea, i no puc opinar. Si mai es planteja seriosament estudiarem els pros i els contres.
Què aporta el Parc Motor?
L'any passat va tenir 290 dies d'ocupació al circuit. Hem de donar-hi un impuls fent que vinguin empreses del motor, que creïn llocs de treball i es redueixi l'atur que té la comarca. L'Ajuntament ho lidera des del primer dia i ara hem de definir què volem ser de grans.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés que viu Catalunya?
En un poble petit com el nostre, no podem deixar de gestionar i treballar per la gent del poble. En un segon nivell, sí que podem donar suport al procés. Hem d'estar al costat de les administracions superiors. Hi sóc sempre que se'ns demana, però el lideratge l'ha de portar el Parlament. Els ajuntaments hi hem de ser, hem d'ajudar amb tot però no podem obviar que el nostre primer objectiu és treballar per la gent. Però hi som.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia