Política

Acte de suport a Bordils als alcaldes insubmisos

Organitzat per La Pioixa i la CUP, es durà a terme diumenge

Es farà una arrossada popular i hi haurà parlaments dels alcaldes de Celrà i Viladamat

L'ateneu La Pioixa i la CUP de Bordils expressaran diumenge el seu suport als alcaldes que han decidit desobeir els requeriments de l'Audiencia Nacional en relació amb el procés d'independència. Hi tindran un protagonisme especial dos d'aquests alcaldes, els de Celrà, Dani Cornellà, i Viladamat, Robert Sabater, que faran parlaments durant l'acte. També hi intervindrà el diputat al Parlament de Catalunya de la CUP-Crida Constituent Benet Salellas. L'homenatge s'estendrà a altres alcaldes –i, per extensió, als equips de govern– com ara els de Mieres i Verges –també de la CUP–, que també han fet cas omís del requeriment de l'Audiencia Nacional a fi que presentin les actes dels plens en què es va donar suport a la declaració independentista del Parlament. A més de les intervencions de caràcter més polític, la festa reivindicativa tindrà també un vessant lúdic, amb la celebració d'una arrossada popular a la plaça del poble. Serà a les 14 h, i els tiquets es poden comprar fins dijous a Can Sipi.

Acompanyament

Les dues entitats organitzadores manifestaven ahir les raons per les quals han organitzat l'acte. “Cal que la societat faci costat als càrrecs electes que actuen coherentment amb el mandat popular del 27-S i amb la declaració del 9-N del Parlament de Catalunya. Són persones compromeses i que estan acceptant riscos personals per defensar allò que la gent fa temps que demanem: que es tiri pel dret. No pot ser que ara els deixem sols: ells estan amb el poble, el poble ha d'estar amb ells”, conclouen.

L'acte s'emmarca en la campanya Sense por. Desobeïm per la independència, promoguda per la CUP però amb voluntat d'incorporar altres partits i grups polítics, socials, sindicals i ciutadans en la defensa de l'esperit de la declaració del 9-N.

Presentació de dos llibres al casal de Bordils

La Pioixa organitza prèviament a l'acte de suport als alcaldes un altre esdeveniment. En aquest cas serà la presentació dels llibres Plus Ultra i Desmuntant Societat Civil Catalana, a càrrec del mateix autor, l'il·lustrador i fotoperiodista Jordi Borràs. L'acte començarà a les 11.30 h al casal de Bordils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]