Política

El TC admet el recurs de l'Estat contra Medinyà

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de l'Estat contra la segregació de Medinyà, segons va informar ahir Ràdio Girona. L'admissió respon al recurs que es va presentar a principis de març contra la segregació aprovada pel Parlament el juny del 2015. Les parts tindran ara quinze dies per presentar al·legacions. El recurs el van presentar perquè, segons l'Estat, s'havia vulnerat la llei de bases de règim local en segregar un municipi de menys de 5.000 habitants. La presidenta de la comissió gestora de Medinyà, Montse Garcia, assegurava ahir que no havien rebut cap notificació, sinó que se n'havia assabentat pels mitjans de comunicació. Assegura, però, que l'admissió era un tràmit previsible i que el que toca fer és esperar la sentència, que pot trigar anys. Mentrestant, però, el procés de segregació continuarà perquè el govern de l'Estat no va demanar la suspensió de la llei catalana que permetia la creació del nou municipi, la 8/2015.

Des de Medinyà i des de Sant Julià de Ramis, municipi al qual Medinyà estava annexionat, es defensa que no es tracta d'un procés d'independència sinó d'un retorn a la normalitat, ja que Medinyà havia estat independent fins al 1972, quan un decret en va imposar l'annexió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia