Política

Catalunya, País Valencià i Balears rebutgen el sostre de dèficit de Montoro per al 2016

Totes els territoris governats pel PP donen el seu vistiplau a les xifres presentades durant el Consell de Política Fiscal i Financera

Les autonomies amb executius socialistes i d'altres formacions plantegen una abstenció crítica

Els consellers d'Economia de Catalunya, País Valencià i Balears han estat els únics en oposar-se aquest dijous als objectius de dèficit plantejats pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

La reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) ha conclòs amb el vistiplau de la majoria dels territoris al sostre del 0,7% del PIB per al 2016, tot i que només hi han votat a favor les set comunitats governades pel PP.

Les cinc comunitats autònomes governades pels socialistes i les quatre amb executius d'altres formacions s'han abstingut, tot i que s'han mostrat crítiques amb la distribució “arbitrària” de Montoro.

El conseller d'Economia del País Valencià, Vicent Soler, ha acusat Montoro d'intentar fer quedar bé davant Brussel·les només l'administració general de l'Estat, deixant de banda “l'educació, la sanitat i la dependència”.

El vicepresident del govern català i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, que debutava en una reunió del CPFF, ha preferit no fer declaracions públiques.

Això no obstant, fonts de la conselleria d'Economia han qualificat la proposta de Montoro d'“inassumible per arbitrària, ineficient i injusta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia