Política

La CUP aprova “deslliurar-se” de l'acord amb JxSí

L'esmena, presentada per l'assemblea local de Sant Pere de Riudebitlles, s'ha aprovat per 251 vots a favor i 184 en contra

L'assemblea d'Esparreguera demana no aprovar el pressupost de la Generalitat si no es desobeeix l'Estat

L'assemblea nacional de la CUP, reunida a Olesa de Montserrat, ha aprovat un esmena per “deslliurar-se” de l'acord d'estabilitat amb Junts pel Sí (JxSí). La proposta presentada considera aquest pacte un obstacle per portar a terme el projecte de ruptura independentista que defensa la formació.

El text, presentat per l'assemblea local de Sant Pere de Riudebitlles, apunta que l'acord d'estabilitat ha estat “una presó” per a la CUP, donat que limita la seva capacitat d'iniciativa i converteix a aquesta formació en el soci d'un govern que no avança cap a la ruptura amb l'Estat. La proposta s'ha aprovat per 251 vots a favor, 184 en contra i 12 abstencions.

Així doncs, aquest esmena, que s'afegeix a la ponència base que l'assemblea vota a partir de les 14 hores, determina la necessitat de forçar un referèndum unilateral d'independència com a màxim el gener del 2017 i no donar suport al pressupost de la Generalitat si no plantegen “una desobediència clara i frontal” a les imposicions de l'Estat, així com una reversió de les privatitzacions i les retallades.

Xevi Generó, membre del secretariat de la CUP, ha explicat en declaracions als mitjans que volen “deixar clar que o la ruptura es materialitza amb passos ferms o no estarem lligats de peus i mans a una estabilitat que no suposi avançar en aquest camí”.

Generó ha defensat que no s'ha desplegat la declaració del 9-N i l'annex i per això mantenen “mà estesa” cap a la ruptura però “puny tancat” a un nou país que “no eixampli la base”. “No és qüestió de si hem trencat el pacte o no, sinó de com s'ha avançat fins a dia d'avui cap a la ruptura, realment no hi ha hagut una voluntat, el contrari, entenem que s'ha revertir de forma immediata”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona