Política

tribunals

procés sobiranista

Plantada d'electes contra els atacs de l'Estat pel 9-N

Alcaldes i regidors del Maresme es concentren a Argentona per defensar els ajuntaments investigats per l'Audiencia Nacional

Denuncien la instrumentalització dels poders judicials

Alcaldes i regidors d'arreu del Maresme es van concentrar ahir davant l'ajuntament d'Argentona per denunciar els atacs de l'Estat espanyol i defensar els ajuntaments investigats per l'Audiencia Nacional per haver donat suport a la declaració rupturista del Parlament. L'alcalde d'Argentona i vicepresident segon de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Eudald Calvo (CUP), va remarcar que l'ofensiva que pateixen aquests municipis “no és cap judici contra uns batlles en concret, sinó contra el clam popular de tot un poble a favor de la independència”.

A l'acte, convocat per la plataforma Sense Por, que promou la CUP però que té vocació d'afegir més sensibilitats, hi van assistir els alcaldes de Dosrius, Marc Bosch (ERC); d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC); de Cardedeu, Enric Olivé (ERC), i de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ARA), però també regidors de municipis com ara Mataró, Arenys de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Calella, Alella, el Masnou, Premià de Dalt i Canet.

Tot i apostar clarament per la desobediència com a resposta als múltiples requeriments que estan rebent els ajuntaments que o han aprovat mocions sobre el 9-N, o s'han inscrit a l'AMI, o han penjat estelades, o paguen els tributs a través de l'agència catalana i, d'una manera o d'una altra, donen suport al procés, Calvo també considera que són raonables d'altres vies menys radicals que defensen la negociació política. Una estratègia que reivindica, sense anar gaire lluny, l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs. Sigui com sigui, el cap del govern d'Argentona considera que el que està passant darrerament “no té nom”. “Voler prohibir, per exemple, les estelades durant un partit de futbol hauria desembocat a una limitació extrema de la llibertat d'expressió i en un acte de censura”, hi va afegir.

Per demostrar, un cop més, que no hi ha por d'aquestes agressions “antidemocràtiques”, els promotors de la concentració confien que “tard o d'hora l'actitud de l'Audiencia Nacional i d'un jutge en particular tingui també conseqüències jurídiques”. “Com a defensors de la democràcia, creiem que un país com el nostre hauria de ser lliure perquè, si ho fos, no passarien aquests fets”, va indicar Eudald Calvo, que no descarta més mobilitzacions si l'Estat continua instrumentalitzant els poders judicials “contra la voluntat majoritària de tota una societat”.

LES FRASES

No tenim por d'aquesta ofensiva antidemocràtica i una part dels electes apostem per la desobediència
Els atacs judicials de l'Estat no són contra els alcaldes, sinó contra tota la societat catalana
Eudald Calvo
alcalde d'Argentona
5
alcaldes
van participar en la concentració: els d'Argentona, Dosrius, Vilassar de Dalt, Arenys de Munt i Cardedeu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA