Política

seguretat

Els mossos lliuraran l'arma immediatament quan rebin una baixa que es prevegi superior als 30 dies

La mesura busca evitar casos com el de l'agent que va matar una dona a Sant Feliu de Llobregat i es va suïcidar amb l'arma reglamentària

L'home portava un mes i una setmana de baixa

Els agents dels Mossos retiraran que rebin la baixa hauran de lliurar l'arma reglamentària de manera immediata si es preveu que aquesta sigui per un període superior als 30 dies, i no passat aquest temps, com el protocol establia fins ara.

La mesura busca evitar que es repeteixi un cas com el del passat 14 d'abril a Sant Feliu de Llobregat, on un mosso va matar la seva exparella i posteriorment es va suïcidar amb la seva arma reglamentària. L'agent, que portava un més i set dies de baixa, va comunicar al cos que aprofitaria una visita a la comissaria per lliurar l'arma aquella mateixa setmana.

El tràgic succés ha portat el departament d'Interior a “regular de manera més estricta” el procediment per retirar la pistola als agents en casos d'incapacitació temporal.

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha signat una instrucció que insta els comandaments a retirar les armes d'un agent per incapacitació temporal “des del moment en què es tingui coneixement que la baixa s'estima superior als 30 dies naturals”.

La nova regulació habilitat els comandaments a “dur a terme totes les qüestions necessàries en situacions d'incapacitat temporal” i, al mateix temps, estableix “l'obligatorietat de l'agent de lliurar totes les armes”, ha explicat Batlle.

El director dels Mossos també ha anunciat modificacions legislatives perquè els agents passin revisions obligatòries de les condicions psicofísiques per portar armes de foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia