Política

política catalana

pressupostos

La CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos

La formació espera que JxSí faci “canvis importants” i vol “més temps” per negociar un nou pressupost “més desobedient amb l'estat”

La diputada Eulàlia Reguant indica que amb la decisió d'avui “no s'acaba res sinó que tot just comencem a negociar”

La CUP presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. El Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària celebrat aquest dissabte a Vilassar de Dalt (Maresme) ha votat a favor de presentar una esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos del Govern “esperant que Junts pel Sí presenti una nova proposta amb canvis importants respecte a la proposta inicial”. La decisió s'ha pres amb 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions.

En un comunicat la CUP argumenta també que vol “tenir més temps per negociar una nova proposta més desobedient amb l'Estat i obedient amb el Parlament i la declaració del 9-N”. “Els pressupostos no responen a allò que enteníem que havien de respondre: uns comptes netament rupturistes i que revertissin privatitzacions i retallades”, ha assenyalat la diputada de la CUP Eulàlia Reguant.

“Per això, hem decidit que la millor opció és presentar una esmena a la totalitat als pressupostos. Aquí no s'acaba res sinó que tot just comencem a negociar i encara tenim uns dies, no volem perdre la setmana que ve”, ha suavitzat Reguant, que ha demanat a Junts pel Sí que mogui fitxa. “Demanem a JxSí que faci una altra proposta, amb uns altres paràmetres, que continguin part de les nostres iniciatives”, ha reblat la diputada de la CUP, que ha lamentat que els comptes presentats per Junqueras no inclouen “cap o gairebé cap” de les demandes de la CUP-CC. De fet, Reguant ha exigit “canvis importants” als pressupostos 2016 de la Generalitat

“Els pressupostos que la CUP-CC podria votar favorablement han de plantejar una desobediència clara i frontal en relació a les imposicions de l'estat espanyol, i això vol dir desobeir els topalls de dèficit, la suspensió de lleis i la suspensió de sistemes de recaptació”, ha enumerat la diputada cupaire, que també ha parlat de fer cas omís als mercats financers. “O sigui impagar el deute i els interessos”, ha puntualitzat Reguant, que també ha apostat per plantejar clarament la reversió de les privatitzacions i de les retallades dels darrers anys. “I, finalment, posar sobre la taula tota la part impositiva que no s'ha recollit perquè no hi ha acord dins de JxSÍ”, ha apuntat la diputada de la CUP.

“Això és cabdal i s'hauria d'haver recollit alguna cosa”, ha criticat Reguant. “Sense això, no creiem que siguin uns pressupostos independentistes ni socials. Podem seguir negociant i parlant però calen canvis profunds”, ha conclòs la diputada cupaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona