Política

Eleccions 26-J

Arrimadas avisa Rajoy que la solució per a Catalunya no s'aconsegueix enviant cartes

La lider de C's afirma que la solució és política i acusa el president espanyol d'“immobilisme”

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha advertit aquest diumenge al president en funcions i candidat a la reelecció, Mariano Rajoy, que la solució a la situació de Catalunya és “política”, i no s'aconsegueix enviant cartes als electors catalans durant la campanya.

Rajoy ha escrit una missiva per a l'electorat a Catalunya, en què subratlla la seva defensa de la unitat d'Espanya i rebutja que “algú intenti subvertir la voluntat democràtica de tots els espanyols”.

En declaracions als mitjans durant la seva visita a Salou (Tarragonès), la líder de Ciutadans ha criticat l'“immobilisme” del Govern de Mariano Rajoy durant els seus quatre anys de majoria absoluta en els quals “només ha aplicat la llei”.

“La llei s'ha de complir, però Rajoy només ha aplicat la llei, quan també s'ha de fer política, s'ha d'escoltar, dialogar i tenir un projecte il·lusionant per a Catalunya com el de Ciutadans”, ha argumentat Arrimadas.

En aquest sentit, ha precisat que la situació de Catalunya davant el repte independentista “no se soluciona amb l'enviament d'una carta durant les eleccions ni compensa els quatre anys d'immobilisme” de l'Executiu de Rajoy.

D'una altra banda, ha replicat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, qui avui ha assegurat que el seu partit no renunciarà al seu full de ruta independentista per la “dignitat” de Catalunya, assegurant que per a Ciutadans la “dignitat important és la de les persones” que han patit retallades amb el seu Govern mentre es destinen recursos a les anomenades estructures d'Estat.

Arrimadas ha condemnat els incidents que han patit tant C's com ERC en el transcurs dels seus respectius mítings, així com els crits contra la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, accions que segons el seu parer “coarten la llibertat”, i ha reclamat una “campanya en positiu” davant l'“escalfament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia