L'Ajuntament de Santa Coloma intenta recuperar la normalitat

L'activitat es va reprendre sense problemes malgrat el trasbals dels funcionaris

La consigna que es va fer córrer entre els treballadors municipals va ser assolir al màxim «la normalització en la prestació dels serveis als ciutadans». El director gerent de Planificació i Recursos, Albert Gadea, va enviar un correu electrònic cap a les deu del matí a tots els funcionaris per demanar-los que mantinguessin amb «rapidesa» i «normalitat» el funcionament de les diverses àrees.

Tot i aquesta petició, Jordi Ventura, membre del comitè d'empresa del consistori, reconeixia ahir que en la tornada a la feina dels treballadors després de l'escorcoll policial, havia estat inevitable comentar, entre bastidors o durant l'esmorzar, els fets del dia anterior. «Molts estem encara sorpresos, tristos i fins i tot impotents pel fet que la ciutat hagi de ser notícia per un fet negatiu. A més, treballar quan alguns responsables de l'Ajuntament estan detinguts ens provoca una certa sensació de neguit», deia Ventura. A banda d'indicar que l'escorcoll de les dependències municipals va «cohibir i estressar» els empleats que van haver de col·laborar amb els agents policials en la recerca d'alguna documentació concreta, Ventura va confirmar que l'activitat política a l'Ajuntament es va reprendre sense cap tipus de problema, «amb cadascú al seu lloc i tirant endavant la feina ordinària». De fet, fonts consistorials van indicar que l'afluència de consultes a l'Oficina d'Atenció i Informació Ciutadana havia estat superior a la d'altres dies. A més de l'ajuntament, l'activitat també va continuar com un dia més a les oficines dels serveis territorials, després que a última hora de dimarts es va retirar l'ordre als empleats de no poder tornar-hi fins avui.

Les mateixes fonts municipals van reconèixer ahir que amb la detenció de l'alcalde i del regidor d'Urbanisme, l'activitat que durant aquests dies es pot garantir a l'ajuntament es limita a tràmits ordinaris, però no pas a decisions més rellevants. Al vespre, el consistori va indicar que en el cas que Bartomeu Muñoz acabi imputat de resultes de la investigació i que la direcció nacional del PSC hagi de decidir el seu relleu a l'alcaldia de Santa Coloma –que presumiblement recauria en l'actual president de la Diputació de Barcelona i regidor colomenc Antoni Fogué–, el ple extraordinari per proclamar el nou alcalde no se celebraria fins d'aquí a dues setmanes, per motius administratius.

El debat continua

Malgrat que els funcionaris tenien ordre de no parlar amb els mitjans de comunicació, al carrer, sobretot a la plaça de la Vila, el debat veïnal sobre la suposada implicació de Muñoz en aquesta trama continuava ben viu. Amb tot, la discussió va anar decreixent a mesura que les càmeres de televisió i els micròfons abandonaven l'espai cap al migdia.

La direcció del consistori colomenc

s.m

Mentre l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, estigui detingut, la majoria de les seves funcions les anirà assumint el primer tinent d'alcalde de la ciutat i regidor responsable de l'àrea de Serveis Interns i Promoció Econòmica, el socialista Joan Carles Mas. Aquesta delegació automàtica en la figura del primer tinent d'alcalde és l'habitual a totes les administracions locals, quan el batlle no pot assumir les seves funcions. Per exemple, si un alcalde és baixa en un ple municipal, automàticament presideix la sessió el primer tinent d'alcalde de la corporació local.

El mateix Joan Carles Mas va explicar ahir que l'agenda de Bartomeu Muñoz no s'ha suspès i que ell està assumint la presència a la majoria d'actes en què a priori es comptava amb la presència de l'alcalde, tot i que no és pas l'únic edil que fa tasques de substitució.

Respecte dels fets que aquests dies estan commovent Santa Coloma, Joan Carles Mas no va voler fer cap declaració i es va limitar a fer referència al comunicat institucional emès dimarts per l'Ajuntament de Santa Coloma, en què, entre altres coses, es manifesta el màxim respecte per la presumpció d'innocència. Precisament va ser Joan Carles Mas qui ahir va ser cridat a declarar com a testimoni davant la Guàrdia Civil a la comandància de Sant Andreu de la Barca. El polític colomenc no va fer declaracions públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona
estat francès

Primeres tensions al nou Front Popular francès per aturar a Le Pen

barcelona
Política

El relator de l’ONU sobre les minories avisa que fiscals i jutges han d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
Política

Agre comiat de Núria Marin com a alcaldessa de l’Hospitalet

Barcelona
Política

Albiach creu que “l’única” opció és un govern “progressista”

barcelona
Política

El PP veu “raonable” que els fiscals del procés es rebel·lin contra l’amnistia

barcelona
Política

Dimiteix de l’executiva d’ERC l’eurodiputat Jordi Solé

barcelona
Política

Illa insisteix en donar resposta a la “singularitat” de Catalunya en el finançament

barcelona