Els detinguts ja són a Madrid, on avui declararan davant del jutge Garzón

Van ser traslladats en dues furgonetes de la Guàrdia Civil i han passat la nit a la presó de Soto del Real

Fonts de la Guàrdia Civil van donar per fet que la declaració es produirà «a primera hora del matí» per la circumstància que alguns d'ells estaran a punt de superar el límit de 72 hores previst per la llei abans de declarar davant del jutge. Declararan separadament, i hauran d'esperar el seu torn als calabossos de l'Audiencia Nacional, on coincidiran amb Manuel Carrillo, conseller delegat de Limasa, que va ser detingut dijous a Madrid i que arribarà als jutjats procedent de les dependències de la Guàrdia Civil a la capital de l'Estat, on s'ha estat des de dimecres.

La resta de detinguts, entre els quals hi ha l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i els exalts càrrecs de la Generalitat Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, van abandonar la caserna de Sant Andreu de la Barca a la una del migdia repartits en dues furgonetes i van arribar a la presó de Soto del Real pels volts de les set de la tarda. Un cop allà, van ser traslladat a unes dependències de trànsit annexes al centre penitenciari, on hauran passat la nit.

L'advocat Fermín Morales, defensor de l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, va assegurar ahir que el seu client es troba «sencer» tot i que «una mica desconcertat». Morales, que es va mostrar convençut de la innocència del seu client, va justificar la llarga durada de la seva declaració explicant que s'han produït diverses aturades. Per la seva banda, l'advocat Emilio Zegrín, que representa el president de Proinosa, Josep Singla, va assegurar que està «convençut» que el seu representat «no té cap relació amb la trama amb el qual se'l vincula».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona