Política

Recuperar la normalitat i posar ordre a les finances

L'alcalde de l'Ametlla de Mar es proposa sanejar la situació econòmica municipal i reclama responsabilitats

CiU allarga la mà al govern d'ERC i el PSC

Sanejar la situació econòmica de l'Ajuntament i tornar la normalitat al municipi són les dues prioritats de l'alcalde de l'Ametlla de Mar, el republicà Jordi Gaseni. Uns objectius que ja adverteix que no seran fàcils d'assolir després de l'escàndol destapat per la fiscalia anticorrupció, que investiga una trama que afecta la consultora Efial i els contractes que tenia amb la societat municipal La Cala Gestió, que, segons Gaseni, era com un ajuntament en paral·lel. “CiU va governar amb majoria absoluta entre el 2007 i el 2015, gran part de la població va confiar en la seua candidatura i ara estan en estat de xoc”, ha manifestat Gaseni.

De fet, una de les primeres accions del govern local, format per republicans i socialistes, va ser l'encàrrec d'una auditoria sobre els comptes. “El deute municipal és d'uns 47 milions d'euros, això implica limitacions. El deute ens trepitja els talons”, ha dit Gaseni. La construcció de la residència de gent gran i el crèdit a proveïdors formen bona part del deute. “Des de Convergència se'ns ha dit que no tenim projecte i que mirem el passat, però ens hem trobat uns projectes terrorífics”, ha manifestat l'alcalde. L'Ajuntament es personarà com a part interessada en les diligències obertes pel jutjat del Vendrell, que investiguen l'exalcalde Andreu Martí i el responsable d'Efial i fins al 2014 de La Cala Gestió, Antoni Martos.

I si fins al mes de juliol el grup de CiU era crític amb el govern municipal, a partir de l'escorcoll a l'Ajuntament i la detenció de Martí, s'ha posat a la seua disposició. “Estem avergonyits del passat de l'exalcalde, però el cert és que no sospitàvem res; en cas contrari, ho hauríem denunciat”, ha explicat el portaveu de CiU a l'Ametlla de Mar, Joan Pere Gómez. Així, el grup de CiU es posa al costat de l'equip de govern local i s'ofereix per treballar conjuntament pel municipi des de l'oposició. Tot i que Gómez va ser regidor d'Urbanisme, assegura que no tenia vinculació amb La Cala Gestió. “No vaig compartir la decisió de l'exalcalde de buidar de competències l'àrea d'Urbanisme per destinar-les a una societat municipal”, ha dit Gómez, que és crític amb l'actitud “prepotent” de l'exalcalde. Amb tot, Gómez recorda que Gaseni també va governar amb CiU entre el 2003 i el 2007. “Sembla que en aquella època ja va començar el desviament de diners de Martí cap a Andorra”, ha manifestat el portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament.

les claus

POUM

Una sentència del Suprem ha tombat el pla urbanístic de l'Ametlla de Mar, vigent des del 2010. Ara s'hauran de fer modificacions per evitar fer un POUM nou.

la cala gestió

El govern local ha decidit no dissoldre la societat municipal, on ha detectat més de 50 expedients dubtosos. Hi continuen treballant tres persones que coneixen el procediment que se seguia.

EL CONSISTORI

Govern d'ERC i el PSC

La candidatura d'ERC va obtenir quatre regidors en les municipals passades, tot i que per pocs vots de diferència amb CiU, que va tornar a ser la força més votada però va perdre la majoria absoluta i el govern local. ERC va pactar amb el PSC i els independents li donen suport extern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona