Política

L'obertura a l'Ebre i el pla de liquiditat

Móra d'Ebre vol acabar d'obrir-se al riu i ser conegut com el municipi “balcó de l'Ebre”. Fa alguns mesos es va culminar la reforma del passeig de l'Ebre, que va transformar el carrer en un passeig fluvial, eliminant les voreres a banda i banda del carrer, situant-la a la part del riu i construint-hi un passeig de fusta amb trams de passarel·la penjada sobre l'Ebre, a manera de balcó. Ara, la reforma se centrarà en el passeig del Pont, on estava ubicat fins fa poques setmanes el mercat setmanal –traslladat a l'illa de Saurí–. “La idea és posar-lo al dia per prolongar el passeig de cara al riu: renovarem el paviment, l'espai infantil...”, comenta l'alcalde, Joan Piñol. “La idea és reproduir el mateix format del passeig de l'Ebre”, hi afegeix. L'actuació està pressupostada en uns 170.000 euros i inclou també la connexió amb l'illa de Saurí.


Des de l'any 2011, quan CiU va accedir al govern de Móra d'Ebre, l'endeutament ha passat del 178% i 8,8 milions d'euros al 110% i 5 milions i escaig. En termes econòmics, però, l'alcalde, Joan Piñol, reconeix que l'equip de govern s'ha endarrerit a l'hora d'enllestir el pla de liquiditat per impulsar les inversions projectades. “Ens està costant un pèl més i ens hauria permès arrencar més potents a l'inici del mandat”, admet Piñol, que demana comprensió. “Hi ha gent que no entén que, per més que sàpigues quina obra vols fer i qui te la pagarà, no s'acaba aquí: has de fer l'obra, l'has de pagar i potser tardaràs tres anys a cobrar-la”, explica l'alcalde convergent. “Haurem de córrer més i no m'agrada, entre altres coses perquè una de les manies que tinc és no acumular totes les actuacions a final de mandat”, lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona