Política

política

formació de govern

Rajoy accepta les sis condicions plantejades per Ciutadans

Albert Rivera anuncia que el líder popular s'ha compromès a trucar a la presidenta del Congrés per fixar avui la data del debat d'investidura

Els portaveus de les dues formacions signaran el document aquest divendres

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha anunciat aquest dijous que el líder del PP, Mariano Rajoy, ha acceptat les sis condicions prèvies plantejades per la formació taronja per negociar el suport a la seva investidura.

En una roda de premsa posterior a la reunió que els dos polítics han mantingut aquest migdia, Rivera ha explicat que Rajoy s'ha compromès a “firmar les sis condicions del pacte anticorrupció” sense matisos. Ha precisat que els portaveus dels dos grups rubricaran demà divendres el document.

Rivera també ha confirmat que el president del govern en funcions li ha garantit que trucarà a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per demanar-li que fixi la data per al debat d'investidura, que era l'altra condició prèvia que exigia el partit taronja.

“Espero que la presidenta Pastor i el president Rajoy facin pública la data de la investidura aquesta mateixa tarda”, ha dit.

Ciutadans entén que, complerts aquests dos tràmits, aquest mateix divendres a la tarda podran asseure's a negociar amb el PP els compromisos que permetran que els 32 diputats de Ciutadans acabin votant a favor de la investidura de Mariano Rajoy.

Rivera ha destacat que aquest pas permet desbloquejar la situació política i allunya una nova repetició d'eleccions. “Si algú pensa amb unes terceres eleccions, que s'ho tregui del cap”, ha advertit. “Hi haurà govern”, ha reblat.

En aquest sentit, ha rebutjat que la data de la investidura es fixi en funció de les dates en les que es podrien celebrar unes hipotètics nous comicis: “Qui faci càbales amb unes terceres eleccions no es mereix ser president del país”.

El líder de C's ha fet una nova crida als socialistes perquè negociïn la seva abstenció en la investidura de Rajoy, ja que, segons ell, “el PSOE és qui pot fer que Espanya tingui govern” i “fer possible la governabilitat”. “De fet, és clau per aprovar moltes propostes”, ha apuntat.

Rivera ha puntualitzat que no ha parlat amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però ha remarcat que no li correspon a ell sinó a Rajoy sumar suports o abstencions per a la investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia