Política

Capellades prepara un pla de responsabilitat social

El consistori capelladí vol integrar les preocupacions dels ciutadans dins de l'activitat municipal mitjançant aquest projecte

Al juliol es va fer la primera trobada i a final d'any es vol tenir la diagnosi

L'Ajuntament de Capellades vol implementar en el consistori una estratègia de responsabilitat social corporativa per aplicar-la a la gestió municipal. L'objectiu de l'equip de govern capelladí, format per la CUP i ERC, és enfortir la prestació de serveis d'acord amb els valors de la proximitat, d'una manera transversal i transparent i que alhora sigui sostenible, eficaç i eficient.

L'encarregat de portar a terme aquest projecte és el regidor de Transparència, el republicà Salvador Vives, que explica que “la responsabilitat social és una cosa que ja fa anys que és present a l'empresa privada”, però que “a les administracions públiques només hi ha alguns casos i ens sembla que ho podem implementar a Capellades”. Alguns ajuntaments, com els de Vilanova i la Geltrú (dins del seu pla d'actuació municipal) i de Lleida, també han creat iniciatives d'aquest tipus, però a l'Anoia el de Capellades és el primer cas.

“En la responsabilitat social hi ha una part lligada a la transparència, però va més enllà”, destaca Vives, perquè aquesta estratègia pretén integrar les preocupacions de la població dins de l'activitat de l'administració. El regidor creu que actualment les polítiques de transparència són marcades per normatives, però a Capellades volen aprofundir en aquests aspectes marcant protocols de comportament.

Primera fase

D'aquesta estratègia han de participar tots els treballadors i actors de l'administració i, per això, a final del passat mes de juliol ja es va fer una primera reunió amb tècnics i treballadors públics. Amb vista al setembre, es reprendran aquestes trobades amb l'objectiu d'acabar de fer la diagnosi del pla, que es fa amb l'ajuda de la Diputació de Barcelona i que girarà al voltant de cinc grans temes: bon govern, laboral, ambiental, social i econòmica. Més concretament, l'estratègia podria incloure, per exemple, la regulació del consum de productes de proximitat i la sostenibilitat.

Posteriorment, en una segona fase, es procedirà a la redacció del pla amb la creació d'un grup impulsor amb gent del consistori. “Això ha de representar la implicació de persones de tots els àmbits: tècnics i polítics”, explica el regidor Vives, que també creu que el pla ha de tenir una utilitat interna, a l'Ajuntament, i externa, amb la ciutadania. “Al final, això ha de ser una eina que ha d'ajudar els polítics a ser més transparents”, conclou Vives.

LA XIFRA

5
grans temes
tindrà l'estratègia de responsabilitat social: bon govern, laboral, ambiental, social i econòmic.

LA XIFRA

2
fases
té aquest projecte. Primer es farà una diagnosi i després es passarà a la redacció del pla.

LA FRASE

En la responsabilitat social hi ha una part lligada a la transparència, però va més enllà
Salvador Vives
regidor de capellades


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia