Política

Puigdemont ja és a la Catalunya del Nord

El líder de JxCat publica una fotografia on se’l veu al costat de la també eurodiputada Clara Ponsatí a la Porta dels Països Catalans de Salses

L’expresident de la Generalitat assegura que estan “molt contents i emocionats” de trepitjar “terra catalana” per primera vegada en més de dos anys

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts per Catalunya (JxCat) Carles Puigdemont ha trepitjat aquest divendres a la tarda terres catalanes per primera vegada d’ençà de la tardor del 2017.

Puigdemont ha anunciat poc abans de les quatre de la tarda la seva arribada a la població rossellonesa de Salses: “Hem entrat a Catalunya”. Ell mateix ha publicat una fotografia a les xarxes socials on se’l veu davant el monument de la Porta dels Països Catalans, que simbolitza el punt més septentrional dels Països Catalans, al costat de la també eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí.

El líder independentista ha assegurat que estan “molt contents i emocionats de tornar a trepitjar terra catalana com a persones lliures, després de més de dos anys i tres mesos vivint a l’exili”. “Gràcies a tothom que ho ha fet possible”, ha afegit .

Dissabte l’esport donarà pas a la política amb l’acte que preveu reunir com a mínim 70.000 persones al Parc de les Exposicions. Hi assistiran Puigdemont, Comín i Ponsatí i, com ha destacat l’organització, permetrà escoltar “totes les veus de l’exili i la repressió”.

La jornada arrencarà al matí amb trobades protocol·làries. A primera hora, l’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, rebrà Carles Puigdemont, el president de la Generalitat Quim Torra i membres del Consell per la República a l’Ajuntament. I després, la delegació anirà al Consell Departamental dels Pirineus Orientals, on es reuniran amb la seva presidenta Hermeline Malherbe.

Al migdia començaran els parlaments al Parc de les Exposicions. Es preveu que aquí hi assisteixin entre 70.000 i 100.000 persones. A més de Carles Puigdemont, també intervindran els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí. L’organització subratlla que l’acte permetrà “celebrar la victòria de la immunitat” dels tres parlamentaris, però que no oblidarà “la injustícia que viuen els presos i exiliats”, que també tindran presència a l’acte a través de vídeos o la lectura de cartes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona