Política

Molta protecció i cap excusat de ser a la mesa

Un brot de Covid-19 detectat després de Nadal va obligar a fer quarantena a la meitat dels 500 veïns de Paüls. “En un poble petit, el virus s’escampa ràpidament, però la part bona és que es pot controlar abans”, indica Pere Sanmartí, el secretari municipal de l’Ajuntament. Per evitar que les votacions del 14-F puguin ser un focus de descontrol del virus, l’Ajuntament ha pres mesures. S’incentiva el vot per correu per evitar desplaçaments, “sobretot que la gent gran s’ho pugui estalviar”, diu el secretari, i s’ha canviat el local de votació. “Es votarà al casal en lloc de l’escola perquè és més gran i permet una ventilació millor”, diu. A més, la higienització també podrà ser més profunda, sense dependre de l’entrada dels alumnes l’endemà. Malgrat que “no sol haver-hi aglomeracions per votar”, s’ha previst un circuit d’entrada i sortida al casal per evitar el contacte social. L’Ajuntament ha comprat lots de mascaretes FFP2, guants, pantalles facials i bates de protecció per als tres membres de la mesa electoral. Cap dels escollits ha presentat al·legacions per evitar ser a la mesa.

Paüls

Molta protecció i cap excusa per ser mesa

Un brot de Covid-19 detectat després de Nadal va obliga a posar en quarantena la meitat dels 500 veïns de Paüls (Baix Ebre). “En un poble petit, el virus s’escampa ràpidament però la part bona és que es pot controlar abans”, apunta Pere Sanmartí, el secretari municipal de l’Ajuntament. Per evitar que les votacions del 14-F puguin ser un focus de descontrol del virus, l’Ajuntament ha pres mesures. S’incentiva el vot per correu per evitar desplaçaments, “sobretot que la gent gran s’ho pugui estalviar”, diu el secretari, i s’ha canviat el local de votació. “Es votarà al casal enlloc de a l’escola perquè és més gran i permet millor ventilació”, diu. A més, la higienització també podrà ser més profunda, sense dependre de l’entrada dels alumnes, l’endemà. Malgrat que “no solen haver-hi aglomeracions per votar” s’ha previst un circuit d’entrada i sortida al casal per evitar el contacte social. L’Ajuntament ha comprat lots de mascaretes FFP2, guants, pantalles facials i bates de protecció pels tres membres de la mesa electoral. Cap dels escollits ha presentat al·legacions per evitar ser a la mesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona