Política

La primera Mesa del Parlament del nou curs polític es farà dimecres a Tornabous

Borràs convoca la reunió en el poble natal del president Lluís Companys

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha convocat aquest divendres al matí la primera Mesa del nou curs polític. La primera sessió se celebrarà dimecres que ve a Tornabous, poble natal del president Lluís Companys. Així, la cambra dona resposta a la proposta de l’ajuntament d’aquest municipi, que va acordar per unanimitat sol·licitar la celebració d’una sessió parlamentària com a acte simbòlic. Tot plegat, després de l’acord del ple del Parlament que establia que la legislatura iniciada el 6 de desembre del 1932 amb la presidència de Lluís Companys sigui considerada la primera legislatura del Parlament.

La presidenta Laura Borràs, les vicepresidentes Alba Vergés i Eva Granados, i els secretaris Ferran Pedret, Aurora Madaula, Pau Juvillà i Ruben Wagensberg iniciaran la visita a Tornabous a les deu del matí a l’ajuntament del municipi, on seran rebuts per l’alcalde, David Vilaró, i la resta de la corporació municipal. A la sala de plens, l’alcalde i la presidenta adreçaran unes paraules i els membres de la Mesa signaran en el llibre d’honor de consistori.

Tot seguit la Mesa es traslladarà al nucli del Tarròs, que forma part del municipi de Tornabous, on va néixer el primer president del Parlament. Visitaran L’Espai Lluís Companys, un centre de referència per al coneixement de la trajectòria política i vital de Companys, així com també de divulgació dels drets i llibertats democràtiques.

Acabada la visita, la Mesa farà la primera reunió ordinària del nou curs polític a la sala d’actes de l’Espai Lluís Companys. L’òrgan rector col·legiat del Parlament tractarà en aquesta sessió sobre la tramitació de les iniciatives presentades des de la darrera reunió, celebrada al Palau del Parlament a finals de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona