Política

Creix la pressió sobre la continuïtat de Borràs

Albiach insta Pere Aragonès a demanar que la presidenta del Parlament dimiteixi

La situació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que és a un pas de l’obertura de judici oral per un presumpte cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, pot suposar una important prova d’estrès per a la delicada relació de les formacions independentistes en les pròximes jornades. La pressió sobre Borràs s’accentua des de diferents fronts polítics i ERC continua sense pronunciar-se de manera clara. D’aquí que ahir la coordinadora general de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, instés el president Aragonès, a demanar la dimissió de la presidenta del Parlament.

“Com a màxim representant del nostre país hauria de ser el primer interessat a mantenir la dignitat i el prestigi de les institucions”, va dir Albiach durant el consell nacional del seu partit. La líder dels comuns sosté que la política catalana es podria haver estalviat aquest “escàndol” perquè “tothom sabia que aquest escenari arribaria i el reglament del Parlament és clar: se l’ha de suspendre i Borràs ha de deixar el seu càrrec, ras i curt”, va reblar.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, no demana de manera directa una dimissió però sí que remarca que les institucions han d’estar “per sobre de les situacions personals” que afectin els seus presidents i que “és molt important reforçar-les”. Per tant, el líder dels socialistes considera que cal “endreçar” les institucions i la política catalana en un moment “complex” pel que fa als “valors” i en el qual entitats com el Parlament “han d’estar per sobre de tot”.

Molt més directe va ser el president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, que demanat a Borràs que “doni exemple” i dimiteixi per dignificar la institució. “Respectem la presumpció d’innocència, però la seva permanència és insostenible des del punt de vista ètic. Li demano que dimiteixi per donar dignitat a la institució”, argumenta.

Des de Ciutadans, Carlos Carrizosa va qualificar de “subterfugi” que Borràs plantegi la participació d’un jurat popular en la causa per presumptes contractes irregulars a l’ILC i li demana “que plegui abans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona