Política

itàlia

Meloni reitera Scholz la urgència de mesures concretes per a abaratir l’energia

Fonts de la presidència del govern italià han destacat que a la conversa telefònica també s’ha parlat d’Ucraïna, la qüestió migratòria i el creixement econòmic

La nova primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha reiterat aquest divendres al canceller alemany, Olaf Scholz, “la urgència d’arribar, al més aviat possible, a mesures concretes per a reduir els preus de l’energia”, han informat fonts oficials.

En una conversa telefònica, en la qual tots dos han destacat “la forta aliança entre Itàlia i Alemanya”, Meloni i Scholz han parlat de la situació energètica, la guerra d’Ucraïna, la gestió migratòria i el creixement econòmic, ha indicat fonts de la presidència del govern italià.

“Les converses es van centrar en la guerra d’Ucraïna. Meloni va recordar el compromís d’Itàlia de fer costat a Kíiv en els fronts polític, militar, econòmic i humanitari i es va mostrar conscient del crucial que és la reconstrucció d’Ucraïna”, s’explica en un comunicat.

A més, la primera dona al capdavant d’un govern a Itàlia, que lidera la coalició de dretes guanyadora dels comicis, i el canceller alemany “van abordar l’expedient energètic, a la llum de les conclusions de l’últim Consell Europeu” i la presidenta Meloni “va reiterar la importància dels progressos realitzats en el àmbit europeu i la urgència d’arribar, al més aviat possible, a mesures concretes per a reduir els preus de l’energia”.

“En el transcurs de la conversa, Meloni i Scholz han abordat finalment els expedients relacionats amb la gestió europea dels fluxos migratoris i el tema del creixement econòmic”, conclou la nota.

La ultradretana Meloni, que va jurar el seu càrrec dissabte passat després de guanyar les eleccions del 25 de setembre, ha anunciat avui que serà present el dijous 3 de novembre a Brussel·les per a mantenir “una reunió amb els responsables de les institucions europees”, han indicat fonts de la presidència del govern.

La líder dels ultres Germans d’Itàlia (FdI), que encapçala la coalició de dretes italiana ha tranquil·litzat als seus socis internacionals en les seves últimes declaracions, en les quals ha mostrat un tarannà atlantista i europeista, encara que sense escatimar crítiques a la Unió Europea.

Aquest dijous, en una conversa telefònica amb el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va expressar el seu “ple suport a Ucraïna contra l’agressió russa” i a l’Aliança Atlàntica, que va considerar “indispensable” per a salvaguardar “la identitat occidental”.

Així mateix, en el seu discurs d’investidura davant la Cambra de Diputats dimarts passat, en el qual va desgranar el seu programa de govern per als pròxims 5 anys, va reiterar que Itàlia continuarà sent un soci lleial de l’OTAN i, citant al “valent poble ucraïnès”, va confirmar que es respectaran els compromisos internacionals per a ajudar-ho a defensar-se del “xantatge de (president rus, Vladimir) Putin”.

I respecte a la UE, va dir que sap que hi ha “curiositat” sobre l’actitud que tindrà el govern cap a la UE, que “no sempre ha estat preparada”, però va assegurar que no vol sabotejar-la “sinó fer-la més eficaç en la resposta a les crisis” amb propostes constructives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona