Política

estats units

Kathy Hochul es converteix en la primera dona elegida governadora de Nova York

La demòcrata s’imposa al candidat republicà Lee Zeldin, aliat de Trump

Kathy Hochul ha fet història. La demòcrata s’ha convertit en la primera dona a guanyar unes eleccions a la governació de l’estat de Nova York. Hochul va vèncer dimarts a les urnes al candidat republicà Lee Zeldin, un aliat de l’expresident Donald Trump que es va oposar als resultats de les presidencials de 2020. Amb el seu triomf, el Partit Demòcrata aconsegueix una victòria simbòlica en una cursa que sembla molt més ajustada durant la campanya del que ha estat finalment. Tot i que Hochul portava poc més d’un any el càrrec no era tan coneguda com el seu predecessor, el mediàtic Andrew Cuomo, que es va veure forçat a dimitir l’agost del 2021 esquitxat per un escàndol d’assetjament sexual. Fins aleshores, Hochul exercia de vicegovernadora de baix perfil.

Amb el 75% de vots escrutats, Hochul ha aconseguit ja una gran victòria en obtenir el 69,8% dels vots.

El candidat republicà a governador de Nova York reconeix la seva derrota

El candidat republicà a governador de Nova York, Lee Zeldin, ha reconegut per fi aquest dimecres la victòria de la demòcrata Kathy Hochul, un reconeixement que li havia negat malgrat que ja es donava per segura des d’ahir a la nit.

Avui, amb un 94% de vots escrutats, Hochul va tenir un 52,8% de suports, enfront del 47,2% de Zeldin, segons les xifres del New York Times.

“Felicitats a Kathy Hochul per la seva elecció”, ha escrit Zeldin en un comunicat, abans d’afegir que la seva candidatura va quedar “a molt estret marge en el més blau dels estats”, en referència a Nova York, considerat un feu demòcrata en gairebé totes les seves institucions.

És més, Zeldin ha especificat que ell va guanyar en 49 dels 62 comtats, és a dir els menys poblats i que queden al nord i a l’est de la Gran Poma, i ha afegit que “els que controlen Albany (la capital política de l’estat) han de prendre nota que els novaiorquesos de tota classe estan farts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia