Política

POLÍTICA

Nova suspensió del judici pels talls del TAV a Girona

La vista s’ha ajornat de nou per l’absència d’un Mosso d’Esquadra que havia de testificar

L’advocat de la defensa, Benet Salellas, parla d’excusa “insuficient i sobrevinguda” per la suspensió

El jutge ha situat ara la nova vista pel mes de desembre vinent sense la certesa que es pugui celebrar

L’encausat Òscar Campos afirma a la sortida que el missatge és clar per la Generalitat: “Deixeu de perseguir l’independentisme”

L’advocat del encausats, Benet Salellas, explicava a la sortida dels jutjats després de la suspensió del judici contra els encausats pels talls del TAV al 2018 l’excusa pel tercer ajornament era “insuficient i sobrevinguda”. “Ho he denunciat a dins. Una de les facetes de la repressió és l’espera en els judicis. L’administració de la justícia està afectada especialment en l’àmbit de la repressió política”, ha assegurat Salellas. Hi ha dit a més: que “hi ha un especial acarnissament” en el retard de la celebració de judici:”La investigació es va acabar en un any i penso que era un temps habitual . Ara hem esperat de moment quatre anys més. A petició de les acusacions, el jutge ha acordat la suspensió perquè un mosso instructor d'un atestat està de baixa per malaltia. ”

Feia notar que la convocatòria de la vista s’havia fet a petició de la defensa: “El jutjat no posava data pel judici”. Salellas afirma que “l’excusa per la suspensió era “sobrevinguda i insuficient”: “L’absència d’un Mosso d’Esquadra és la causa de la suspensió en un judici en què hi ha una vintena de testimonis. És evident que es pot resoldre sense la presència d’aquest Mosso”. No entèn Salellas tampoc com es pot fer nova convocatòria pl desembre “sense tenir la certesa que es pugui celebrar. Aquest és un evident exemple de violència institucional. Pràcticament m’atreviria a dir de tortura”.

Un dels encausats, Óscar Campos, exposava a la sortida dels jutjats de Girona que el judici s’havia suspès per l’absència d’un Mosso d’Esquadra i que això tenia un missatge molt clar adreçat a la Generalitat i al cos de Mossos: “Deixeu de perseguir l’ independentisme ”

“El jutge no ens ha mirat ni la cara. Gairebé no ha escoltat ni les nostres defenses i no ha tingut cap dubte de suspendre aquest judici, un judici que ens està minant per dins. “Son ells que ens tenen por. Tenen por a jutjar-nos. cada cop som més fortes, cada cop som més gent. És una vergonya aquesta institució que s’anomenan justícia. No en té res de justa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona