Política

El Suprem anul·la el cessament de Pérez de los Cobos com a cap de la Guàrdia Civil

Va ser destituït el maig del 2020 pel ministre d’Interior Grande Marlaska per pèrdua de confiança

Va ser el coordinador de l’operació policial per intentar evitar el Referèndum de l’1-O

El Tribunal Suprem (TS) ha estimat aquest dimarts el recurs presentat pel coronel Diego Pérez de los Cobos i ha anul·lat la sentència de l’Audiència Nacional que el 15 de setembre de l’any 2021 va avalar el seu cessament com a cap de la Guàrdia Civil a Madrid.

Pérez de los Cobos, que va ser el coordinador de l’operació policial contra la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i va airejar als tribunals la seva enemistat amb el major dels Mossos Josep Lluís Trapero, va ser destituït el maig del 2020 pel ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, després que la guàrdia Civil enviés als jutjats un informe que assenyalava el cap del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, i al delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, com a responsables de delictes de prevaricació per haver autoritzat la manifestació del 8-M del 2020 just abans de decretar mesures per la pandèmia.

Després de la seva actuació durant el referèndum de Catalunya, Pérez de los Covos havia estat destinat a la comandància de Madrid com a cap de la Guàrdia Civil l’abril del 2018, dos mesos abans de la triomfant moció de censura de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy.

L’Audiència li havia donat la raó abans

No és el primer cop que un tribunal dona la raó a Pérez de los Cobos. Onze mesos després de ser destituït, el coronel ja va aconseguir una primera sentència, dictada pel jutjat central contenciós administratiu de l’Audiència Nacional, que obligava a Interior a restituir-lo en el càrrec. Però la Sala Contenciós Administratiu de la mateixa Audiència, , estimant un recurs d’Interior, va revocar aquella primera sentència favorable a Pérez de los Covos i va concloure que la destitució del coronel va ser correcta i ajustada a la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia