Política

llengua

El Parlament Europeu cooperarà amb el Consell d’Europa en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries

El text inclou una menció a la immersió lingüística com a forma de transmissió de la llengua

L’Eurocambra defensa cooperar amb el Consell d’Europa en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries. En un informe aprovat aquest dimarts sobre la relació institucional amb el Consell d’Europa, els eurodiputats remarquen la “importància” de treballar particularment en la “promoció i protecció” de les llengües regionals i minoritàries perquè, subratllen, “aquest objectiu no es pot aconseguir sense una coordinació adequada amb el Consell d’Europa”.

El text indica que la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries és “l’element legal clau” per promoure l’ús de les llengües regionals i minoritàries en la vida privada i pública, així com en l’ensenyament a través, entre d’altres, de la immersió.

Pel que fa a la llengua, el text remarca que la diversitat lingüística és “un valor fonamental de la UE” i que les institucions europees han de donar suport als estats en l’ensenyament de les seves llengües. També subratlla que els estats tenen “l’obligació de respectar, salvaguardar i reforçar la diversitat cultural i lingüística”.

En aquest sentit, l’Eurocambra apunta que els organismes del Consell d’Europa poden ser “extremadament útils” a l’hora d’assolir l’objectiu de respectar i protegir la diversitat lingüística. A més, l’informe aprovat pels eurodiputats insisteix a la Comissió Europea i el Consell que han de “reforçar la cooperació” amb el Consell d’Europa per promoure la diversitat cultural.

L’informe ha tirat endavant amb 494 vots a favor, 76 en contra i 76 abstencions. La gran part dels eurodiputats del Partit Popular Europeu han votat a favor del text, excepte set membres del grup que s’han abstingut. Els socialdemòcrates han votat en bloc a favor del text, igual que els Verds i els liberals de Renovar Europa. La major part dels vots en contra han vingut dels ultradretans d’Identitat i Democràcia i dels Conservadors i Reformistes Europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
guerra a europa

Finlàndia permet a Ucraïna usar les seves armes per a atacar objectius en territori rus

barcelona
Àsia

Corea del Nord llança globus amb brossa sobre el sud

Barcelona
estats units

El jurat del judici penal contra Trump comença a deliberar si és o no culpable

barcelona
Guerra a Gaza

Sánchez rep el primer ministre palestí a la Moncloa

Barcelona
Guerra a Gaza

Les bombes llançades contra el camp de Rafah eren de fabricació nord-americana

Barcelona
amèrica llatina

Aproven a Colòmbia un projecte de llei que prohibeix les corrides de toros

barcelona
guerra a gaza

Israel fa cas omís del Tribunal de l’ONU i preveu almenys set mesos més d’atacs

Barcelona
judicial

Vist per sentència el cas sobre les despeses del procés un dia abans de l’aprovació de l’amnistia

barcelona
Informe d'AI

Les execucions per pena de mort al món es disparen

Barcelona