Política

El jove terrassenc condemnat per haver intentat arrencar una bandera ingressa a la Model

Francesc Argemí, Franki, ja és a la presó i els Mossos d'Esquadra ja han dissolt una primera concentració espontània davant de la Model per donar-li suport.

Després que la setmana passada es va anunciar l'execució imminent de la sentència, Argemí ha ingressat a la Model aquest migdia per complir una pena de dos anys i tres mesos per un delicte de desordres públics i un altre d'atemptat a l'autoritat, pels quals va ser condemnat per haver-se enfrontat a la policia local de Terrassa durant els aldarulls de la festa major de Terrassa el 2002, quan un grup de joves van intentar despenjar la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament. A més, pel suposat ultratge a la bandera haurà de pagar una multa: si no fa front al pagament, la pena de presó s'incrementarà de quatre mesos i mig.

Els Mossos han anat a detenir Franki al seu lloc de treball aquest matí i l'han traslladat amb un furgó a la Model, on el classificaran com a reclús per traslladar-lo després a un centre de compliment –la presó del carrer Entença és per presos preventius–, segurament Brians. Grups de suport al jove empresonat han muntat una primera concentració davant del centre de reclusió i dues hores després, poc abans de les tres de la tarda, els Mossos han dissolt la protesta amb una càrrega lleu, segons els testimonis, durant la qual han fet servir les porres. A les sis de la tarda hi ha convocada la segona concentració.

Recursos inútils
Des que va ser condemnat, el setembre de 2004, els advocats de Francesc Argemí han presentat tres recursos, que han estat desestimats. Franki i un altre noi condemnat pels mateixos fets –a una pena menor que no implica l'ingrés a la presó– sempre han negat que participessin en els fets, que es van produir durant una protesta contra la presència de les ensenyes espanyoles a les institucions catalanes.

Segons els dos nois, en el moment dels fets eren en un altre acte de la festa major. Tanmateix, tres agents de la policia municipal els van assenyalar i el jutge que els va condemnar va concloure que havien encoratjat l'intent d'arrencar la bandera i els disturbis posteriors. No va quedar concretat, però, que se'ls considerés culpables de l'autoria material dels fets.

Amb aquests arguments, la lletrada Montserrat Salvador ha anat presentant els recursos, l'últim dels quals va ser desestimat al Tribunal Constitucional la setmana passada, de manera que es va anunciar l'execució imminent de la sentència, suspesa des del 2004.

Indult denegat
Argemí també havia demanat un indult que va ser denegat el març de 2006 pel ministeri de Justícia. La petició tenia el suport de tots els grups polítics representats a l'Ajuntament de Terrassa, excepte el PP. El document posava de manifest la inquietud de la junta de portaveus per una condemna "desmesurada en relació als fets jutjats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.