Política

Guerra a Gaza

Netanyahu diu estar disposat a un “acord parcial” amb Hamàs, però no a aturar l’ofensiva

El primer ministre israelià afirma que la fase de més intensitat està a punt d’acabar

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, va assegurar diumenge al vespre estar “preparat per a un acord parcial” amb Hamàs per aconseguir el retorn de part dels ostatges que continuen captius a la Franja de Gaza, però va insistir que no posarà fi a la guerra fins a destruir la milícia palestina. També va assegurar que la fase de combats intensos de la guerra a l’enclavament palestí està a punt d’acabar.

Interrogat si estava disposat a arribar a un acord amb Hamàs un cop acabada l’actual fase, Netanyahu va respondre: “No, no estic disposat a acabar la guerra i a deixar a Hamàs al comandament. Estic disposat a un acord parcial, això no és cap secret, que faci que tornin alguns dels nostres”, en referència als ostatges que Hamàs manté captius des del 7 d’octubre.

“Estem obligats a continuar lluitant després d’una pausa per a aconseguir el nostre objectiu de destruir a Hamàs”, va defensar el primer ministre israelià al programa Els patriotes, de la cadena Channel 14 en la seva primera entrevista en un mitjà hebreu des del 7 d’octubre passat i recollida per l’agència Efe.

Les declaracions del primer ministre van generar una allau de crítiques perquè semblaven rebutjar l’acord de pau per a la Franja de Gaza presentat pel president dels EUA, Joe Biden, el 31 de maig passat, que Israel va dir que acceptava i que incloïa un alto el foc a canvi d’un intercanvi de presos com a primer pas per a un cessament permanent de les hostilitats. Així, poc després de l’emissió de l’entrevista, l’Oficina del Primer Ministre va emetre un comunicat clarificant que “és Hamàs qui s’oposa a l’acord, no Israel”.

“El primer ministre ha deixat clar que no abandonarem Gaza fins al retorn dels 120 ostatges, vius i morts”, deia el comunicat recollit per l’agència Efe.

En resposta, la milícia palestina va assegurar en una nota que les declaracions de Netanyahu “són una clara confirmació del seu rebuig a la recent resolució del Consell de Seguretat de l’ONU i a les propostes de Biden”. En l’escrit, Hamàs insistia a més que qualsevol acord ha d’incloure una “afirmació clara d’alto el foc permanent i una retirada completa de la Franja de Gaza” de l’exèrcit israelià com a “requisit inevitable per bloquejar els intents de Netanyahu d’evadir, enganyar i perpetuar l’agressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona