Política

veneçuela

Maduro diu que WhatsApp és usada per a amenaçar i demana a la població que l’elimini

El president veneçolà afegeix la xarxa social a Tiktok i Instagram i les acusa de ser els principals instruments “multiplicadors de l’odi i el feixisme” al país

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va assegurar aquest dilluns que l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp està sent usada al país per a amenaçar a militars i policies, així com líders comunitaris, per la qual cosa va demanar a la població que eliminin la plataforma de manera voluntària, progressiva i radical.

“Per WhatsApp estan amenaçant a la família militar veneçolana, a tota l’oficialitat, per WhatsApp estan amenaçant a la família policial, per WhatsApp estan amenaçant als líders de carrer, de comunitat, per WhatsApp estan amenaçant a tot aquell que no es pronunciï a favor del feixisme”, va dir el mandatari en un acte amb la joventut chavista.

Per això, Maduro va demanar als seus seguidors el “retir voluntari, progressiu i radical” de l’aplicació, i va proposar altres alternatives per a comunicar-se com Telegram.

“Jo trencaré relacions amb WhatsApp, perquè WhatsApp l’estan utilitzant per a amenaçar a Veneçuela, i llavors jo eliminaré el meu WhatsApp del meu telèfon per sempre, a poc a poc aniré passant els meus contactes a Telegram, a WeChat (...) és necessari fer-ho, digues-li no a WhatsApp, fora WhatsApp de Veneçuela”, va afegir.

Maduro suma així l’aplicació de missatgeria, de la nord-americana Meta, a la xarxa social xinesa TikTok i l’estatunidenca Instagram, que són, segons va dir aquest diumenge, els principals instruments “multiplicadors de l’odi i el feixisme” al país. “Els principals instruments multiplicadors conscients de l’odi i el feixisme, i l’intent de dividir entre els veneçolans i de crear fanàtics feixistes que ataquessin a la Policia, als militars o al poble chavista en les seves comunitats, són TikTok i Instagram”, va afirmar el mandatari en un acte televisat.

Maduro va indicar que TikTok, del xinès Zhang Yiming –un dels homes més rics del món, segons Forbes–, i Instagram, també propietat de Meta i creada pel brasiler Kevin Systrom i el nord-americà Mike Krieger, han “infectat” a importants sectors de la societat amb “odi”, de “manera descarada”.

El president va insistir que a Veneçuela no hi ha “cap mena de regulació nacional” sobre l’ús de les xarxes, per la qual cosa va demanar recomanacions al Consell de Defensa i el de Seguretat sobre aquest tema, després que es deslliguessin protestes després de conèixer-se el resultat de les eleccions, que segons dades oficials del Consell Nacional Electoral (CNE), va guanyar Maduro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona