Política

estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

L’exministre de Transports considera que l’expedient ha caducat sense que s’hagin presentat càrrecs

Els socialistes el van suspendre de militància el febrer passat, després de fer-se pública la presumpta implicació del seu exassessor Koldo Garcia en una trama per beneficiar-se de la compra de màscares durant la pandèmia

L’exsecretari d’Organització del PSOE José Luis Ábalos ha demanat a la Comissió executiva federal dels socialistes que li torni tots els seus drets com afiliat, segons un escrit al qual ha tingut accés aquest dimecres Efe. El PSOE va suspendre de militància l’exministre socialista de Transports el febrer passat, després que s’hagués fet pública la presumpta implicació del seu exassessor Koldo García en una trama per a beneficiar-se de la compra de màscares en el pitjor moment de la pandèmia de la Covid-19.

En l’escrit, Ábalos diu a la direcció del PSOE del carrer Ferraz de Madrid que declari la caducitat de l’expedient, que va obrir fa mig any per dictar la suspensió cautelar de la seva militància. Segons el document, l’expedient de suspensió ha estat “absolutament paralitzat” durant sis mesos, la qual cosa perjudica “els drets polítics” de l’exministre. Explica en l’escrit que el 27 de febrer passat es va obrir l’expedient acordant la suspensió cautelar de la militància i que l’1 de marc, el termini estatutàriament previst, va “proposar la pràctica d’una sèrie de proves”. Tot i això, afegeix Ábalos, des d’aleshores “l’expedient ha estat absolutament aturat, sense que ni tan sols l’instructor s’ha pronunciat sobre l’admissió o inadmissió de la prova sol·licitada”. Durant tots aquests mesos, també destaca, no s’ha presentat ni un càrrec.

La relació entre el PSOE i Ábalos s’ha deteriorat en les últimes setmanes, després que el Ministeri de Transports capitanejat per Óscar Puente hagués fet pública una auditoria sobre el període en el qual Ábalos era el titular de la cartera. Arran de l’auditoria, segons explica Efe, l’actual diputat del grup mixt en el Congrés dels Diputats ha començat a no respectar la disciplina de vot dels seus excompanys parlamentaris, tal com havia fet fins ara, la qual cosa posa en risc les ajustades majories parlamentàries que sostenen el govern del PSOE i Sumar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona