Política

pròxim orient

Israel eleva la tensió amb nous intensos bombardejos contra el sud i l’est del Líban

L’exèrcit israelià demana als residents del sud del país que es mantinguin lluny dels edificis suposadament utilitzats per Hezbol·là

L’exèrcit israelià està duent a terme aquest dilluns la campanya més àmplia i intensa d’atacs aeris contra Hezbol·là des d’octubre passat, bombardejant simultàniament el sud del Líban, l’est de la vall de la Bekaa i la regió nord situada a tocar de Síria, enmig d’una creixent tensió a la regió. Poc abans de començar aquesta nova tanda d’atacs aeris, l’exèrcit israelià havia demanat als residents del sud del Líban que es mantinguessin lluny dels edificis utilitzats per la milícia xiïta patrocinada per l’Iran.

Els bombardejos han colpejat un gran nombre de zones meridionals, inclosa la regió de Nabatieh, així com contra almenys set zones diferents de la Vall de la Bekaa, entre elles els voltants de la històrica ciutat de Baalbek i els afores de Hermel, divisòria amb Síria. Segons la mateixa font, un dels projectils ha causat la mort d’un pastor i ferides a dos membres de la seva família. Israel ha llançat diverses campanyes massives de bombardejos contra el territori libanès aquest cap de setmanes, enmig d’una escalada de tensió bèl·lica sense precedents d’ençà de l’inici del foc creuat amb Hezbol·là el 8 d’octubre passat, l’endemà de l’esclat de la guerra a la Franja de Gaza.

Totes dues parts han confirmat que els enfrontaments han entrat en una nova etapa, després dels atacs contra el sistema de comunicació de Hezbol·là amb l’explosió coordinada dels aparells electrònics utilitzats pels seus membres i el bombardeig de divendres contra Beirut que va colpejar la cúpula del grup xiïta. Les tres accions, atribuïdes a Israel per la milícia xiïta i Teheran, van deixar gairebé vuitanta morts i uns tres mil ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia