Política

rússia

El Kremlin es mostra “molt preocupat” per l’escalada de tensions a l’Orient Mitjà

Moscou defensa evitar aquest escenari catastròfic

El Kremlin s’ha mostrat aquest dilluns “molt preocupat” per l’escalada de tensions a l’Orient Mitjà a causa del conflicte entre Israel i el grup xiïta Hezbol·là. “La situació es deteriora i ho fa cada dia”, ha dit el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en la seva roda de premsa diària.

Peskov ha agregat que augmenten la tensió i la “volatilitat” a la regió. “Això és un assumpte que ens preocupa molt”, ha insistit.

Israel ha llançat aquest dilluns una nova campanya d’intensos bombardejos contra diferents àrees del sud del Líban i de l’oriental Vall de la Bekaa, bastions de Hezbol·là, enmig de la creixent tensió després dels atacs sense precedents de la setmana passada en territori libanès.

Les forces israelianes han acusat el grup libanès de convertir el sud del Líban en un camp de batalla, utilitzant infraestructura civil per a emmagatzemar míssils, coets i drons i han explicat que els seus atacs van dirigits a “degradar” aquestes capacitats.

Por a una guerra oberta

La situació fa témer l’esclat d’una guerra oberta a la regió, malgrat que Hezbol·là ha reconegut no voler arribar a aquest punt i ha insistit que els seus atacs contra el nord d’Israel cessarien d’aconseguir-se un acord d’alto el foc a Gaza.

Divendres passat, el ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, va denunciar diversos intents de provocar a Hezbol·là amb la finalitat d’obligar els Estats Units a intervenir en la guerra entre Israel i el Líban. “Considero que Hezbol·là es comporta d’un mode contingut tenint en compte les possibilitats de les quals disposa. Li volen provocar amb l’objectiu de convertir en inevitable la intervenció dels EUA en la guerra”, va dir el cap de la diplomàcia russa en entrevista al canal de televisió Sky News Aràbia. Aquest mateix dia Rússia va advertir contra una operació israeliana a gran escala al Líban i va cridar a evitar aquest “escenari catastròfic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia