Política

política

Regulació dels lloguers i finançament, les prioritats d’ERC per al debat del Parlament

La regulació dels lloguers de temporada i habitacions i el nou sistema de finançament “singular i just” són els punts principals de les propostes de resolució d’ERC per al debat de política general de la setmana que ve. Ho ha explicat la portaveu del grup, Marta Vilalta, en roda de premsa des del Parlament aquest dijous. A més, els republicans també han destacat la defensa del català entre les seves propostes de resolució.

Vilalta ha afirmat que instaran el Govern a presentar un decret llei urgent per a regular els lloguers de temporada i habitacions. L’objectiu dels republicans és recuperar el contingut del decret del Govern de Pere Aragonès que no va ser convalidat pel Parlament. La portaveu ha assegurat que trobaria “incomprensible” el rebuig de Junts a aquesta proposta tot i que ja van rebutjar-la al Congrés dels Diputats al·legant una “invasió competencial”.

Pel que fa al finançament singular, la portaveu espera que la seva proposta rebi un suport “ampli”, ja que com ha recordat, el nou finançament ja estava inclòs en el pacte d’investidura amb Salvador Illa i Junts també ha defensat la mesura d’un nou model econòmic per a Catalunya.

El debat de la setmana que ve serà el primer dels republicans des de l’oposició després de perdre la presidència a les eleccions del maig. Una oposició que, segons Vilalta, ERC està disposada a liderar de manera “responsable, exigent i desacomplexada” si Junts hi renuncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.