Successos

El quadern negre

Tura Soler

On són els 6.500 euros?

Denunciats l’alcalde de Lloret, el regidor de Seguretat, el cap de la policia i quatre agents per la desaparició de 6.500 euros comissats sense motivació a l’ocupant d’un cotxe

L’afer dels 6.500 euros que la Policia Local de Lloret va comissar sense motivació a l’ocupant d’un cotxe, Yankov Nikolai Ivanov, el 20 de juny i que, asseguren, van desaparèixer de la caixa forta, porta cua. Després de setmanes de fer gestions sense èxit per recuperar els diners, Óscar Ballester, advocat de Yankov Nikolai Ivanov ha presentat una denúncia al jutjat de Blanes per apropiació indeguda i falsificació documental contra els tres agents (639, 2025, 2029) que van aturar el vehicle en què anava Yankov i li van agafar els diners, i contra el sergent (308) que aquell dia estava de servei a sala i que va assegurar que havia posat els diners en una caixa forta, d’on van desaparèixer. La denúncia també va dirigida, per encobriment, contra l’alcalde de Lloret de Mar, el cap de la Policia Local i el regidor de Seguretat Ciutadana. En el moment dels fets era regidor Jordi Martínez, però uns dies després, per una deserció política, l’àrea de Seguretat la va assumir l’alcalde, Adrià Lamelas.

El denunciant considera que, a banda de la no motivació del comís –perquè 6.500 euros és una quantitat que es pot traginar sense justificar d’on procedeix–, els policies que van aturar el cotxe on anava Ivanov van fer cas omís de tots els protocols policials exigits perquè no van comunicar a la sala operativa l’acció que estaven realitzant, ni van instruir acta numerada del comís dels diners, ni tampoc van entregar cap còpia de l’acta a l’afectat amb les instruccions sobre com podia recuperar els diners. I com a gran irregularitat, Óscar Ballester remarca que la minuta policial sense detinguts que redacta el sergent 308 està datada el 4 de juliol, 14 dies després dels fets i després que Yankov i el seu advocat haguessin anat a reclamar que els retornessin els diners i els haguessin dit que havien desaparegut de la caixa forta on els havien posat, embolicats en una bossa de plàstic juntament amb la suposada acta de decomís. La caixa forta és un despatx on tenen accés els comandaments policials. Ballester considera que tot plegat és un robatori de manual, i en vista que fins ara no ha obtingut resposta satisfactòria de les autoritats municipals de Lloret, ha optat per dur el cas al jutjat, i insta que citin com a investigats els quatre policies implicats, el cap de la policia, l’inspector César Martínez, l’alcalde i el regidor de Seguretat.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, va assegurar ahir que ell es va assabentar de la desaparició dels 6.500 euros el 2 de juliol, i remarca que la seva intenció mai ha estat encobrir sinó desemmascarar el culpable o culpables, i que per això van encomanar la investigació a la unitat d’afers interns dels Mossos d’Esquadra, que ja han interrogat els policies implicats i recopilat informació sobre les circumstàncies dels fets. Per ara els quatre policies continuen exercint en espera que culmini l’informe d’afers interns per decidir si s’apliquen mesures disciplinàries, a banda de les penals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia