Política

política

Tarragona cedeix terrenys a la Generalitat per construir 200 habitatges de lloguer social

És un dels acords establerts a la reunió entre el president Salvador Illa i l’alcalde Rubén Viñuales

L’Ajuntament de Tarragona cedirà a la Generalitat un solar de la seva propietat al PP10, prop de l’anella mediterrània, per facilitar la construcció “de més 200 pisos” de lloguer social. Es converteix en el primer municipi que ho faci en el marc del programa d’habitatge públic anunciat pel president Salvador Illa aquesta mateixa setmana. Aquest és un dels punts que s’ha tractat a la reunió celebrada a Palau aquest divendres entre el cap de l’executiu i l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales. De la trobada, que segons ha remarcat el batlle ha servit per donar sortida a “temes prioritaris per a la ciutat”, també ha sortit el compromís del govern d’aportar 300.000 euros per redactar el projecte executiu de trasllat de la seu de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) a un dels pavellons de la Tabacalera que permetrà alliberar l’actual edifici de la plaça d’en Rovellat, que quedaria disponible per convertir-se en el local d’assaig de la colla castellera Xiquets de Tarragona. Segons ha explicat el conseller de la Presidència Albert Dalmau, el govern aportarà 300.000 euros pel projecte bàsic i executiu i cinc milions per al trasllat.

Un altre dels acords ha estat la cessió al consistori de l’antiga recepció de l’antiga Ciutat del Repòs el que permetrà impulsar un centre cívic. A més, la Generalitat autoritzarà a l’Ajuntament l’ús i gestió de les pistes poliesportives d’aquest àmbit on s’ha de construir l’alberg juvenil, que formarà part de la xarxa Xanascat i serà gestionat per l’Agència Catalana de la Joventut.

Pel que fa a la mobilitat, el conseller ha destacat el projecte de tramvia al camp de Tarragona: “Tenim el projecte cabdal del TramCamp en desenvolupament i que volem avançar abans de finals d’any”. En aquesta línia, ha explicat que el projecte ha de tenir continuïtat i s’han compromès a treballar en la fase 2 del tramvia. En aquesta línia, l’alcalde ha apuntat que el tramvia ha de ser “la columna vertebral” d’una futura àrea metropolitana, que espera que “sigui una realitat el 2028”.

A més, han parlat de la creació d’un consorci institucional, on hi hauria la Generalitat, l’Ajuntament, l’Estat i la Diputació, per gestionar el patrimoni històric de la ciutat. “Tarragona és l’única ciutat conjunt patrimoni de la humanitat de Catalunya i una de les quinze d’Espanya. Però suportar gairebé aquest patrimoni és gairebé responsabilitat exclusiva de l’Ajuntament. De la Generalitat rebem 100.000 euros, insuficients per la inversió que fem en conservació, estudi, divulgació i restauració del patrimoni. Amb aquest consorci tindrem un pressupost, una previsió en el temps per poder treballar en la millora del nostre patrimoni”, ha subratllat.

De la reunió també ha sorgit el compromís de la Generalitat d’estudiar com agilitzar el trasllat de l’antiga CLH dels terrenys actuals a un emplaçament del port de Tarragona i el que ocupa ara la Universitat Laboral, que seria traslladada entre els barris de Camp Clar i Bonavista.

Ajuntament de Tarragona i Generalitat es tornarà a mantenir una reunió bilateral amb Illa el pròxim mes de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia