Política

judicial

Eduardo Zaplana, condemnat a deu anys i cinc mesos de presó

L’Audiència de València imputa a l’exministre i expresident valencià els delictes de prevaricació, suborn, falsedat i blanqueig de capitals

La secció quarta de l’Audiència de València ha condemnat a penes que sumen 10 anys i cinc mesos de presó l’exministre del PP i expresident valencià Eduardo Zaplana pels delictes de prevaricació, suborn, falsedat i blanqueig de capitals. La condemna s’emmarca en el ’cas Erial’, relacionat amb l’adjudicació de les estacions de serveis de les ITV.

La sala també li imposa 17 anys i 10 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic, uns altres tres per a l’exercici de la seva professió i multes per un import superior als 25 milions d’euros. El tribunal l’absol d’un delicte de grup criminal però decreta la intervenció de diferents bens i quantitats intervingudes durant la instrucció de la causa.

La sala també ha condemnat cinc acusats més a penes d’entre un any i tres mesos i set anys i mig de presó, entre ells els empresaris Juan y Vicente Cotino i altres col·laboradors de Zaplana. Vuit persones més han quedat absoltes, entre ells l’expresident de la Generalitat valenciana José Luis Olivas. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.