Política

política

El nou secretariat de la CUP s’erigeix com a alternativa per a l’esquerra i l’independentisme

Non Casadevall, que a més serà el secretari general, i Susanna Moreno seran els dos portaveus, i Berta Ramis, la coordinadora

Refermen l’interès a entrar a les institucions si això els permet avançar en el seu programa polític

“Davant d’unes esquerres que no fan esquerra i uns independentistes que no fan independentisme, la CUP som l’alternativa, l’esquerra independentista”. Amb aquesta idea, i l’ambició de “refundar l’independentisme popular” expressades pel nou secretari general Non Casadevall, s’ha presentat aquesta tarda a Vilafranca del Penedès el nou secretariat nacional de la formació anticapitalista, sorgit del Procés Garbí i avalat dimarts passat pels vots del 88% de la militància. “El moment polític és de desencís; el suport electoral no és el que havíem tingut i l’organització no passa pel millor moment, però amb una aposta política i organitzativa renovada la CUP pot i ha de ser un far d’esperança”, ha afirmat la nova portaveu, Susanna Moreno, que ha emfasitzat que al llarg d’onze mesos de debats “ni un sol dia” han parlat de noms propis sinó de projecte polític, “amb autocrítica i responsabilitat, per créixer, esdevenir més útils, eficients i resolutius”. “Volem una CUP forta, referencial i en lluita”, ha subratllat.

Casadevall ha tret pit que tenen “projecte i coordenades”, després d’haver renovat l’estratègia i els lideratges. “Som els únics que hem fet els deures, passem pantalla i avancem”, ha destacat, per lamentar que els altres partits independentistes “parteixen de debats de noms”, i insistir en el missatge que el moment “exigeix” un canvi de lideratges en el conjunt del moviment per poder obrir una nova etapa en el procés d’alliberament nacional. “Aquest secretariat ens posem a treballar per generar les condicions que permetin un nou embat a l’Estat”, ha conclòs, després de dir que la CUP “no té por” de l’Estat, però tampoc “de les amenaces i xantatges” que li arriben des de Catalunya, ni tampoc de l’extrema dreta. “No tenim por d’assumir totes les responsabilitats que calgui”, ha refermat. Moreno ha insistit en aquesta línia, per dir que a la formació “no està tancada” a ser als espais institucionals i tots els els que els permetin avançar en els seus objectius polítics, sempre que no sigui per “ocupar cadires” sinó per “treballar per un programa polític”.

A més d’ells dos, també són nous els altres tretze membres del secretariat que seran els encarregats de vetllar pel desplegament de les noves línies de la formació, i que a partir d’ara conformen un nucli dur del qual Berta Ramis en completa el triangle principal com a coordinadora. La resta de tasques queden repartides en la mateixa Ramis i Carles Solé (Militància i Organització), Jordi Pujol i Isabel Llari (Formació); Bernat Lavaquiol, Joan Massachs i Blai Taberner (Acció Política); Casadevall, Moreno i Marlene Fautsch (Relacions Polítiques); Cesc Manrique, Pujol, Moreno i Llari (Municipalisme); Jordina Salvat, Roger Bigas i Casadevall (Comunicació i Premsa); Adrià Plazas (Economia i jurídica) i Glòria Rubio (Acció parlamentària).

La mesa nacional, òrgan que substitueix l’antic consell polític, es reunirà per primer cop el 9 de novembre a Perpinyà. Fins llavors, s’acabaran de constituir tots els secretariats sectorials i territorials que també hi tindran representació, amb la qual cosa es completarà la conformació del nou engranatge sorgit del Procés Garbí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia