Política

orient mitjà

Israel mata al cap de la unitat de drons de Hamàs en el nord de la Franja de Gaza

L’exèrcit israelià torna a atacar amb particular duresa, una altra vegada, en el camp de refugiats de Jabalia

L’Exèrcit israelià ha assegurat aquest dimecres haver matat al cap de la unitat de drons de Hamàs, Mahmud al Mabhouh, en el nord de la Franja de Gaza, responsable de “dirigir atacs amb vehicles aeris no tripulats cap a territori israelià i tropes”.

L’Exèrcit israelià ha reprès en les últimes dues setmanes la seva ofensiva en el nord de la Franja ja arrasat, on ha ordenat noves evacuacions de població civil, fins a les portes de ciutat de Gaza, i amb els principals hospitals de la zona envoltats per les seves tropes.

L’ofensiva es desenvolupa amb particular duresa, una altra vegada, en el camp de refugiats de Jabalia, que fa dotze dies que està assetjat amb més de 350 morts en la tercera gran ofensiva militar israeliana en el lloc des que va començar la guerra.

L’Exèrcit va assegurar avui haver matat a uns “50 terroristes” en enfrontaments cos a cos i atacs aeris en l’últim dia en Jabalia, on no entren aliments i medicines des de l’1 d’octubre, segons l’ONU.

Sobre la “catastròfica i sense precedents” situació humanitària en el nord de la Franja, el govern gazià de Hamàs va exigir anit “l’obertura immediata i real d’un corredor segur per a salvar el sistema sanitari”, que manté a la vora del col·lapse als quatre principals hospitals de la zona: Kamal Adwan, Indonesi, Al Awda i Al Saeed.

“El Kamal Adwan alberga l’única unitat de pediatria, que està plena de casos greus que necessiten cirurgies i cesàries, que es realitzen en condicions perilloses, insalubres i sense precedents. Els nounats necessiten una unitat de vigilància intensiva per a ells immediatament i ràpidament”, va denunciar.

L’agència oficial palestina Wafa també va informar de cinc morts en un atac a l’alba d’aquest dimecres en el barri d’Al Nasr, en l’oest de ciutat de Gaza, en un bombardeig d’avions israelians.

Israel també va atacar en les últimes hores Rafah, en l’extrem meridional de l’enclavament fronterer amb Egipte, i va eliminar amb un dron una “cèl·lula terrorista” que, segons diu, planejava atacar a les tropes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia