Política

orient mitjà

Israel ja té “preparada” la resposta a l’atac iranià, segons la cadena CNN

L’Exèrcit jueu atacaria instal·lacions militars de l’Iran en lloc d’objectius petroliers o nuclears

El pla d’Israel per a respondre a l’atac iranià del passat 1 d’octubre “ja està llest”, segons ha informat aquest dimecres la cadena CNN, que cita a una font coneixedora de l’assumpte.

Els funcionaris israelians, inclòs el primer ministre Benjamin Netanyahu, han assegurat als Estats Units que el contraatac a l’Iran es limitarà a objectius militars i no a instal·lacions petrolieres o nuclears, segons la cadena estatunidenca, que no ha identificat a la font.

El mitjà estatunidenc tampoc especifica en quin moment es durà a terme aquest atac, que s’ajustaria a les peticions realitzades a Israel per l’Administració de Joe Biden.

Els nous detalls d’aquest pla es coneixen hores després que Israel digués que anava a escoltar als EUA els suggeriments sobre aquest assumpte, però que prendria les seves pròpies “decisions”.

Així ho ha assegurat aquest dimarts l’oficina del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, en un comunicat enviat a The Washington Post després d’un article del diari que afirmava que l’Estat hebreu atacaria objectius militars.

“Escoltem les opinions dels Estats Units, però prendrem les nostres decisions finals basant-nos en els nostres interessos nacionals”, ha justificat l’oficina de Netanyahu.

Segons The Washington Post, Netanyahu havia comunicat al govern del president dels EUA, Joe Biden, el seu propòsit d’atacar instal·lacions militars de l’Iran en lloc d’objectius petroliers o nuclears durant la trucada telefònica que van mantenir dimecres passat.

L’Iran va llançar, el passat 1 d’octubre, desenes de míssils cap a Israel en represàlia per l’assassinat del líder de Hezbol·là, Hassan Nasrallah, del líder polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, i d’altres dirigents d’aquests grups, un atac que el govern d’Israel ha promès venjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia