Política

Carod diu que "el temps dirà" si el pacte PSE-PP a Euskadi és "un error"

Considera que és estrany veure la presidenta del Parlament basc amb l'aparell de traducció simultània, però recorda que Montilla "parlava un català bàsic i ara parla amb gran correcció"

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat aquest dilluns que el pacte PSE-PP a Euskadi és "una majoria absolutament legítima des del punt de vista democràtic", tot i que "des del punt de vista polític, el temps dirà si és un error o no". En declaracions a ETB, Carod ha dit que des de fora del País Basc no sembla una majoria de govern que tingui una gran coherència ideològica o política, més aviat sembla el contrari". Carod ha dit que el pacte és "incomprensible" per a alguns, però ha insistit que té legitimitat democràtica.

Carod no creu que sigui possible imaginar una "més gran sorpresa" que un acord entre socialistes i populars a Euskadi, i ha afegit que li hauria agradat que en les eleccions del passat 1 de març "hagués existit una sola expressió política i electoral de l'esquerra independentista basca sense cap excepció".

El vicepresident considera que des de Catalunya "semblarà una mica estrany" veure la presidenta del Parlament basc, Arantza Quiroga, i "no sé si també el lehendakari", "en alguns moments amb l'aparell de traducció simultània". De tota manera, Carod ha dit que això és "el menys important", perquè "una llengua es pot aprendre", i ha posat l'exemple del president de la Generalitat, José Montilla. "Abans parlava un català bàsic, ara parla amb gran correcció", ha dit.

Carod ha remarcat diferències entre el PSC i el PSE. De fet, ha recordat que, en el Congrés on es va escollir José Luis Rodríguez Zapatero, quan els dos candidats, el mateix Zapatero i José Bono, van anar a la seu del PSC, Montilla els va rebre recordant-los que "entraven a la seu d'un altre partit polític".

Sobre la reacció del PNB, Carod ha constatat que era el que es podia assimilar a un "partit d'Estat". "No deu ser una situació fàcil per al PNB", ha dit, "però la democràcia porta aquestes coses". A més, ha mostrat la seva "simpatia personal" per Juan José Ibarretxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.