Política

Mas diu que PP i PSOE no podran repetir a Catalunya el pacte d'Euskadi

El líder de CiU ha assegurat que la coalició està "preparada" per treure Catalunya de la crisi perquè "tenim l'experiència dels anys vuitanta, i també de principis dels noranta"

El secretari general de CDC i líder de CiU, Artur Mas, ha assegurat avui durant el Consell Nacional del seu partit que treballarà per impedir que el PSOE i el PP pactin a Catalunya com ho han fet a Euskadi i ha advertit que aquí "no podran fer-ho perquè CiU ho impedirà".

Mas ha reblat que per "al PP i els socialistes, Catalunya és un graner de vot o una mamella per treure'ns diners. El nostre repte és demostrar que Catalunya no és ni una cosa ni l'altra".

Ha alertat els seus militants que en els pròxims mesos es trobaran amb el típic debat entre "dretes i esquerres" promogut tant per socialistes com per populars, i ha recordat les declaracions de la candidata del PP a la presidència de la Generalitat, Alicia Sánchez Camacho, en què no descartava ni confirmava possibles pactes entre el PSC i el PP. En aquest sentit, ha explicat que "tenim l'exemple d'Euskadi, on s'han entès les dretes i les esquerres per apartar el nacionalisme basc del poder".

Sortir de la crisi
CiU, ha assegurat, està "preparada" per treure Catalunya de la crisi perquè "tenim l'experiència dels anys vuitanta, i també de principis dels noranta", quan governava la Generalitat. Ha considerat que aquesta tardor comença un curs decisiu per liderar el canvi i superar la crisi i que la primera prioritat "és restablir l'economia, per crear més riquesa i llocs de treball, i d'aquesta manera mantenir i ampliar l'estat del benestar".

Durant la seva intervenció, el dirigent nacionalista no ha estalviat crítiques al govern de José Luis Rodríguez Zapatero per la seva "falta de lideratge" a l'hora d'afrontar la crisi econòmica.

Mas ha recordat que Rodríguez Zapatero serà el pròxim president de la Unió Europea a principi del 2010 i tindrà "el trist honor" de ser el president del govern espanyol que haurà aconseguit la taxa d'atur més alta d'Europa.

Segons el seu parer, els socialistes han portat l'economia "a una via morta", amb una sensació d'"improvisació, desgovern i frivolitat alarmants" i ha posat com a exemples d'aquesta deriva econòmica la ruptura del diàleg social, la mesura dels 420 euros que va caldre rectificar i l'anunci de la pujada d'impostos, com l'IVA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.