Política

CiU veu a venir una Loapa amb la reunió Zapatero-Rajoy

Felip Puig augura que hi haurà una "involució" autonòmica

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha augurat avui que la reunió entre el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el del PP, Mariano Rajoy, establirà les bases d'una "segona Loapa" i comportarà una involució autonòmica, que es manifestarà en la complicitat dels dos partits contra els interessos de més autogovern per a Catalunya, segons ha dit.

Tot i que l'ordre del dia de la reunió no preveu parlar del Tribunal Constitucional (TC) de i l'Estatut, Puig s'ha mostrat convençut que Zapatero i Rajoy abordaran tots dos temes, i ha dit que es tem que serà "per sentenciar definitivament el final de la transició democràtica espanyola"

"Som a l'avantsala de la renovació d'un pacte d'involució autonòmica. Notem la memòria de la Loapa, i ens temem que la complicitat entre PSOE i PP en els últims temps davant la demanda de més autogovern de Catalunya cristal·litzarà en aquesta reunió", ha dit.

Si fos així, es posaria de manifest que Espanya no es reconeix com a Estat plurinacional i que no vol avançar cap a un Estat més de tipus confederal.

Aquesta complicitat entre socialistes i populars, segons Puig, és la mateixa que els dos partits van compartir a l'hora de presentar recurs contra l'Estatut: en aquest sentit, ha recordat que, a més del recurs del PP, hi ha el del Defensor del Poble espanyol –càrrec que ocupa el socialista i exministre de Felipe González Enrique Mújica–, i comunitats autònomes governades per socialistes com ara l'Aragó.

Després que el president de CiU, Artur Mas, ratifiqués que portaran al Congrés la resolució aprovada amb el tripartit al Parlament per demanar la renovació del TC, Puig ha exigit al PSOE que no tingui "doble ànima" i que sigui coherent votant el mateix al Senat i al Congrés.

"No s'hi val a dividir els escenaris i els protagonistes. No s'hi val a dir que es votarà una cosa al Senat i no al Congrés. Cal votar el mateix i ho han de fer els socialistes catalans i els espanyols", ha manifestat.

I és que, segons Puig, en moments de transcendència com l'actual cal que la "unitat de país" que es va manifestar la setmana passada al Parlament es traslladi a tots els escenaris a Madrid.

Per aquesta raó, ha instat el PSC , "delegació regional del PSOE", a obligar els seus companys de Madrid a votar el mateix que van votar els diputats socialistes a la cambra catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.