Política

Laporta i 70 personalitats del sobiranisme, convidats a la primera assemblea nacional de Reagrupament

Les invitacions van ser enviades diumenge per correu electrònic i ja han arribat les primeres confirmacions. El president del Barça encara no ha respost. La sessió es retransmetrà per internet des del principi al final

Reagrupament s'ha proposat sacsejar la política catalana i, sobretot, els rituals tradicionals, i prepara una posada en escena rupturista per a la seva primera assemblea nacional, fixada per al dissabte 3 d'octubre.

La reunió, que començarà al matí i acabarà al vespre, serà oberta a la premsa de cap a cap i es retransmetrà per internet, "incloent-hi les discussions i discrepàncies que puguin sorgir", segons fonts de l'organització.

Un dels plats forts podria ser la presència del president del Barça, Joan Laporta, tot i que no ha confirmat la seva assistència. De fet, la invitació a Laporta, juntament amb una setantena més, van ser enviades aquest diumenge per correu electrònic. En alguns casos, aquesta tramesa oficial, feta des del correu corporatiu de Reagrupament, es complementa amb trucades o trobades per explicitar la invitació personalment. En el cas de Laporta, "el procés segueix el seu curs", segons els organitzadors.

Els organitzadors de l'assemblea també han advertit de la possibilitat que les obligacions del president del Barça com a responsable del club li poden impedir l'assistència a la reunió, però aquest inconvenient sembla descartat, perquè l'equip de Guardiola juga a casa aquella setmana –no se sap si diumenge o dissabte–, contra l'Almeria.

Pel que fa a la resta de convidats, es tracta de personalitats destacables del sobiranisme català: no hi haurà càrrecs de les executives dels partits, però sí que hi ha convidats triats perquè representen una entitat o plataforma determinada i que són, alhora, militants d'un partit.

Aquesta assemblea ha de servir per dotar d'una mínima estructura organitzativa Reagrupament, actualment registrada com a associació i que no es descarta que s'acabi convertint en un partit. El seu líder, l'exconseller i exmilitant d'ERC Joan Carretero, insisteix a no concretar quina fórmula es triarà per constituir la candidatura independentista transversal que proposa. I tampoc vol aclarir si es postularà per encapçalar la llista en alguna circumscripció, cosa que no descarta encara que insisteixi que no té ambicions personals i l'únic que vol és "veure la independència de Catalunya". Sigui com sigui i siguin qui siguin, tots els candidats hauran de passar per l'aprovació de l'assemblea, segons fonts del col·lectiu.

El 3 d'octubre també es coneixerà el nombre total d'associats que ha aconseguit Reagrupament en els darrers mesos, en què s'han fet actes per recollir adhesions per tot Catalunya, alguns dels quals han estat en locals plens de gom a gom.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.