Política

Netanyahu "respondrà amb decisió" a la mort de dos soldats israelians divendres

El primer ministre d'Israel recorda a Hamàs que no es matindrà immòbil davant qualsevol atac a ciutadans i a soldats

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha inaugurat aquest diumenge la reunió del govern amb l'advertència d'una resposta "ferma i decidida" a la mort dels dos soldats israelians divendres passat a Gaza durant els enfrontaments amb milicians de Hamàs.

"La política de represàlies d'Israel és ferma i decidida. Aquesta política és ben coneguda i continuarà. Hamàs i la resta d'organitzacions terroristes han de saber que seran els únics responsables de la seves pròpies accions", ha dit Netanyahu.

El cap de l'exèrcit i líder del partit de dretes Likud ha recordat que Israel "respondrà amb decisió contra qualsevol atac" als ciutadans i als soldats.

Les paraules de Netanyahu a l'inici del consell de ministres arriben dos dies després que dos soldats israelians i dos milicians palestins morissin en un intens intercanvi de trets a la frontera sud-est d'Israel amb Gaza.

El braç armat del moviment islamista Hamàs, les Brigades d'Azedin al-Kasem, va reivindicar l'acció, que va començar quan dos milicians tractaven de col·locar explosius al costat de la barrera fronterera, vigilada per soldats israelians.

L'incident ha fet que el ministre israelià d'Economia, Yuval Steinitz, hagi demanat des de la ràdio pública del país que l'exèrcit israelià torni de forma permanent a la franja de Gaza, evacuada de soldats i colons jueus el 2005 pel govern d'Ariel Sharon en una decisió unilateral.

"Israel no permetrà que Hamàs s'armi amb míssils de llarg recorregut", ha dit Steinitz per defensar una reocupació militar de la franja destinada a derrocar el govern del moviment islamista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.