Política

Els tancs israelians marxen de Gaza després d'una nit d'enfrontaments

Han mort dos soldats israelians i dos palestins. És l'episodi de violència més important des dels combats que hi va haver fa més d'un any

Els tancs israelians s'han retirat aquest dissabte al matí de les posicions que havien ocupat aquest divendres a la nit a l'àrea del sud de Gaza propera a la frontera comuna, on fa unes hores han mort en un enfrontament entre els dos bàndols dos soldats israelians i dos milicians palestins.

Almenys set carros blindats s'havien instal·lat a la zona després d'un intercanvi de trets entre israelians i palestins, a l'est de la ciutat de Khan Younes.

Un milicià palestí ha resultat ferit en els enfrontaments d'aquesta nit, segons fonts mèdiques locals, que han remarcat que en els combats previs, a més dels quatre morts, també s'han registrat una dotzena de ferits dels dos bàndols.

Es tracta de la jornada d'enfrontaments més greus a Gaza des del final de l'ofensiva militar d'Israel de fa poc més d'un any a la franja, que va costar la vida a 1.400 palestins, en la seva majoria civils, i tretze israelians.

Un dels israelians morts aquest divendres és Eliraz Pretz, segon al comandament d'un batalló de la Brigada Golani, el cos de combat més prestigiós de l'exèrcit d'Israel.

El ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, ha responsabilitzat Hamàs de qualsevol atac que es produeixi contra Israel des de Gaza, sota el control del moviment islamista però en el qual també operen grups armats d'altres organitzacions palestines.

La nova espiral de violència coincideix amb les baixes expectatives que hi ha davant una possible represa de la negociació per resoldre el conflicte israeliano-palestí. El principal escull és la negativa del govern d'Israel a frenar l'expansió dels assentaments jueus a Jerusalem Est, que és la condició plantejada pels EUA i l'Autoritat Nacional Palestina per posar en marxar un procés de pau creïble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.