Política

Mariano Rajoy: "No s'ha de tenir por del Tribunal Constitucional"

El líder del PP considera "urgent" la sentència de l'Estatut i afirma que coincideix amb Zapatero que no és bo renovar ara la composició de l'alt tribunal

El president del PP, Mariano Rajoy, després de la reunió que aquest dijous ha mantingut amb el president José Montilla al Palau de la Generalitat ha afirmat que "no s'ha de tenir por del Tribunal Constitucional" i ha urgit que aquesta instància judicial doni una sentència sobre l'Estatut. Rajoy i Montilla també han posat damunt la taula la possible reforma de la llei de caixes. El líder del PP s'ha mostrat partidari de diversificar el finançament d'aquestes entitats a través de quotes participatives que, a la pràctica, donin accés a aquesta forma d'accionariat en els consell d'administració.

Mariano Rajoy ha reiterat la seva oposició a la proposta de Montilla de renovar la composició el TC: seria "molt perillós per a la justícia" aquesta mesura, ha dit. El líder del PP ha insistir que la seva posició en relació a no procedir ara a la renovació del TC és compartida pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

En aquest sentit, ha afirmat que ara "la sentència [sobre l'Estatut] és urgent" i ha anunciat el propòsit de restablir el recurs previ d'inconstitucionalitat, que implica a la pràctica la impossibilitat d'aplicar lleis, com l'Estatut, abans que el TC dicti sentència.

Davant la petició de Montilla perquè el PP retiri el recurs d'inconstitucionalitat a l'Estatut, Rajoy ha declarat que "jo vull un Estatut constitucional. No s'ha de tenir por a la Constitució", ha dit. Mariano Rajoy ha instat Montilla a " fer pedagogia" l'endemà de la sentència, amb l'argument que "la Constitució ha estat el que ens ha unit".

Llei de caixes sobre la taula
El líder del PP ha sortit de la reunió amb un gest de satisfacció i agraint la invitació de Montilla. En aquest sentit, ha afirmat que era "la primera vegada" que com a president del PP havia celebrat una reunió d'aquestes característiques, i que després de la trobada s'havia sentit "molt content, molt còmode i molt agradable".

L'economia ha estat un altre dels temes que Montilla i Rajoy han analitzat, després de la trobada que el líder del PP va mantenir dimecres amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Rajoy ha afirmat que vol "col·laborar a què Catalunya torni a ser motor decisiu de l'economia espanyola".

La possible reforma de la llei de caixes d'estalvis també ha estat un tema de la conversació entre els dos mantataris. Segons Rajoy, les caixes han de poder recórrer a capiutalització sortint a borsa o a traves de quotes participatives que cotitzin en borsa i que els accionistes participin en el consell d'administració, a més de professionalitzar la seva gestió i allunyar-les del polític. El mandatari popular ha posat com a exemple de model de gestió La Caixa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.