Política

CiU demanarà a les conselleries explicacions sobre els ajuts a municipis

Volen saber si ERC prioritza les seves alcaldies, més beneficiades que les de la resta de partits pel programa 'Viure al poble'

CiU demanarà a totes les conselleries de la Generalitat una llista "detallada" de totes les ajudes i subvencions atorgades als municipis aquesta legislatura per comprovar si hi ha "preferències pel color polític". La decisió, presa pel grup parlamentari de CiU, ha estat anunciada pel diputat Lluís Maria Corominas després que l'AVUI hagi publicat les dades sobre els ajuts concedits en programa Viure al poble, més de la meitat de les quals han estat per a pobles amb alcaldes d'ERC. Les subvencions, que destinen diners del fons europeu Feder, són atorgades pel departament de Governació, encapçalat pel republicà Jordi Ausàs des que l'actual president d'ERC li va traspassar el càrrec en deixar el govern per dedicar-se al partit.

Dels 26 pobles seleccionats, 14 tenen alcaldia republicana, malgrat que només 32 de les 141 candidatures presentades eren d'aquest color. En canvi, dels 58 projectes presentats per alcaldes de CiU, només se n'han acceptat 10. I el cas del PSC en cara és més desproporcionat: 42 projectes, 2 adjudicacions.

Pel diputat convergent Corominas “seria greu i preocupant” que es confirmés que hi ha preferències a l’hora d’atorgar subvencions als ajuntaments, i “més en el moment actual en què les administracions locals es troben amb l’aigua fins al coll per la complicada situació financera per la qual passen en el context de crisi econòmica”.

Corominas també vol saber si a l’hora d’atorgar subvencions i ajudes també si “es dóna preferència als municipis grans en detriment dels petits i mitjans” perquè això provoca que “les diferències entre un tipus de municipis i altres cada vegada siguin més grans”.

El diputat de CiU remarca que a l’hora de fer els pressupostos de la Generalitat, cada any és evident que “hi ha un centralisme per part del govern tripartit” a l’hora de repartir els diners perquè, proporcionalment, es dediquen més recursos a les grans ciutats que a altres parts del territori català”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.