Política

Montilla insta el moviment veïnal a incorporar "activament" els nouvinguts per "consolidar la cohesió social"

El president del govern demana a la societat que encari els canvis que s'han produït a la ciutadania com un repte i no com un un perill

El president de la Generalitat, José Montilla, ha instat el moviment veïnal de Catalunya a incorporar "activament" els immigrants a les seves organitzacions amb l'objectiu de millorar la tolerància, el civisme i "consolidar la cohesió social".

Montilla s'ha pronunciat així davant els assistents a la 25a Assemblea d'Associacions Veïnals de Catalunya que té lloc durant aquest cap de setmana al Centre de Lectura de Reus.

El president ha assegurat que conèixer "el que ens uneix és la millor arma per superar el que ens separa" i ha ressaltat el paper dels moviments veïnals en la lluita històrica "per la integració, la solidaritat, el respecte, la convivència i la cohesió" als barris i municipis del país.

Segons el cap del govern, el repte de la societat catalana en aquestes primeres dècades del segle XXI és la consolidació de la societat "tolerant, cívica i cohesionada" que es necessita per a tots els veïns de Catalunya.

En aquest sentit el president de la Generalitat ha destacat el paper integrador que també ha tingut la llei de Barris més enllà de les inversions i els nous equipaments que ha suposat.

Així, Montilla ha recordat que en les últimes sis convocatòries s'han fet actuacions a més de cent municipis catalans, s'han invertit més de 1.200 milions d'euros, i ha beneficiat a més d'un milió de persones.

"Sense aquesta llei -dit el president- la integració de la immigració no hauria estat tan fàcil ni tan ràpida" i s'haurien generat més problemes socials.

Per a Montilla, l'èxit de la llei de Barris és la conseqüència d'una aposta del govern per la "regeneració urbana, la participació ciutadana i la cohesió social" i ha apuntat que el treball per Catalunya comença amb el treball per cada família i cada barri del país.

Montilla, també ha demanat a la societat que encari els canvis que s'han produït a la ciutadania com un repte i no com un un perill i que es defensin els drets i els deures de tots dels ciutadans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.