Política

Otegi continuarà a la presó

L'Audiència Nacional no l'alliberarà perquè considera que podria reincidir

L'Audiència Nacional ha acordat mantenir a la presó l'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi. Otegi va reclamar l'alliberament al·legant l'estat de salut de la família, però l'Audiència nacional no li ha secundat la petició ja que creu que té un alt risc de reincidir i argumenta també que la seva situació "és generalitzable a qualsevol pres".

Així, el tribunal ha rebutjat la sol·licitud d'Otegi –que està pres des de l'octubre– de quedar en llibertat en relació amb la investigació sobre la finançament d'ETA a través de les "herriko tabernas". El tribunal va ordenar l'ingrés a presó provisional d'Otegi, fins llavors havia estat en llibertat sota una fiança de 50.000 euros, amb l'obligació d'assistir cada 15 dies i la prohibició d'abandonar el país.

El fiscal i l'acusació popular exercida per l'associació Dignitat i Justícia s'han oposat que Otegi quedi en llibertat perquè consideren que aquest va violar la prohibició de no sortir del país, ja que l'any passat es va desplaçar a França al menys en dues ocasions per mantenir els contactes amb membres d'ETA, segons diuen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.