Política

Tunísia declara l'estat d'emergència i es reserva el dret de disparar els sospitosos

L'exèrcit envolta l'aeroport internacional de Tunis

L'estat espanyol “saluda les mesures del president” Ben Ali mentre França desaconsella viatjar al país

A més de destituir tot el seu govern i convocar eleccions en sis mesos, el president tunisià, Zine al-Abidine Ben Ali, ha imposat l'estat d'emergència a tot el país i un toc de queda indefinit des de les cinc de les tarda fins les set del matí. “Aquest estat d'emergència significa que qualsevol reunió de més de tres persones està prohibida, que les forces de seguretat poden fer-se servir en casos en què un sospitós no s'aturi quan se li demani”, ha explicat la televisió estatal. Segons ha informat l'agència Reuters, unitats militars han envoltat l'aeroport internacional, als afores de Tunis, la capital.

Les reaccions de la comunitat internacional als anuncis de l'executiu tunisià no s'han fet esperar. El govern espanyol ha emès un breu comunicat en el que “saluda les mesures recentment anunciades pel president de Tunísia”, ja que “creu que marquen la línia adequada, en la que s'ha d'aprofundir per restablir la normalitat i contribuir a un futur millor per a Tunísia”. “El govern apel·la que la responsabilitat i la voluntat de concòrdia guiïn en aquests moments l'actuació de l'executiu tunisià”, conclou el comunicat.

De la seva banda, el ministre d'Afers Exteriors francès ha dit aquest divendres que els ciutadans haurien d'evitar anar a Tunísia a menys que sigui urgent. “Atesa aquesta situació inestable, es recomana posposar els viatges que no siguin urgents”, ha escrit el ministre en una declaració a la seva pàgina web. Al voltant d'un milió i mig de francesos visiten Tunísia cada any i es calcula que n'hi viuen 21.000.

També la Gran Bretanya i els Estats units han aconsellat els seus ciutadans que no facin turisme a Tunísia. L'operador de vacances Thomas Cook ha explicat aquest divendres que ha evacuat 4.000 turistes alemanys, britànics i irlandesos del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.