Política

Tunísia vol restablir la normalitat després de la fugida de Ben Ali

El primer ministre i president en funcions es reuneix amb els partits polítics per formar un nou govern

La capital del país es desperta sota l'estat d'excepció, després d'una nit amb saquejos i pillatges

El ja expresident del país s'ha refugiat a l'Aràbia Saudita

La capital de Tunísia s'ha despertat aquest dissabte sota l'estat d'excepció enmig d'un fort dispositiu de seguretat, després d'una nit, en què s'han registrat nombrosos saquejos i durant la qual s'han sentit alguns trets aïllats. El president en funcions de Tunísia, el fins ara primer ministre Mohamed Ghannouchi, inicia aquest dissabte els primers contactes per formar un nou govern, després de la marxa del país del ja expresident Ben Ali, que s'ha refugiat a l'Aràbia Saudita. Ghannouchi ha assegurat que la seva “prioritat absoluta” és restablir l'ordre públic i per això avui mateix es reunirà amb representants de tots els partits polítics i les organitzacions socials per formar un nou govern. El president interí ha assegurat que respectarà la Constitució i restablirà l'estabilitat al país.

La incògnita és saber si un nou executiu interí liderat per una persona que va formar part del govern del règim serà rebut amb bon ulls per la població, que la responsable de la revolta i de la fugida de Ben Ali.

En el centre de la ciutat, pràcticament desert, s'ha incrementat la presència d'efectiu militars i dos tancs s'han situat a l'entrada de la popular avinguda Buguiba. A més, s'han tancat els accessos des dels carrers del voltant amb barreres metàl·liques.

A diversos barris de l'extraradi de la capital s'han produït pillatges i saquejos en supermercats i comerços durant la nit per part de persones encaputxades, segons diversos testimonis, que vinculen aquest grup de joves amb el clan de poder pròxim a Ben Alí i que busquen desestabilitzar el país.

En els blocs i pàgines d'internet, molt utilitzades en aquests moments, circula la versió de que es tracta d'agents de policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.