Política

Jaume Domènech, d'Independents per Falset, es retira de la vida política

Després de setze anys, l'exalcalde de Falset no es tornarà a presentar a la llista i, tot i que creu en la renovació, deixa la porta oberta per a un futur

El regidor d'Independents per Falset Jaume Domènech ha anunciat que deixa la vida política i que no es tornarà a presentar com a cap del grup municipal a Falset.

Després de setze anys al capdavant –dotze com a alcalde de Falset (1995-2007) i quatre com a cap de l'oposició (2007-2011)–, considera que la seva etapa ha finalitzat. Amb 55 anys, Domènech, que continuarà dedicat al municipi a través del món associatiu com a membre de l'Associació Falset en Acció, diu que se centrarà més en la gestió de la seva empresa. El portaveu d'Independents per Falset-Acord Municipal afirma: “Sempre havia pensat que eternitzar-se en el càrrec no era bo”, i hi afegeix: “Cal la renovació i el relleu amb gent jove”.

Pel que fa al seu balanç en la política, l'independent creu que la seva gestió, tant pel que fa al llarg mandat com a alcalde com els darrers quatre anys a l'oposició, “ha estat clara, transparent i correcta”. En aquest últim període és evident que no s'ha sentit a gust: “Sóc una persona de fer coses, no de criticar-les, i suposo que el més pràctic hauria estat dimitir, però si no ho vaig fer fa quatre anys va ser perquè em devia a la gent que m'havia votat”. En aquest sentit hi afegeix: “Crec en un govern de contenció i en l'acció de govern”.

A hores d'ara, la formació Independents per Falset, formada per quatre regidors, estudia si es presentarà a les pròximes eleccions municipals i qui encapçalarà la llista. Respecte a la possibilitat que no arribés a presentar-s'hi ningú, Domènech assenyala: “Estaria bé que féssim una aturada i que aquesta servís per a la reflexió”. Respecte a la coalició puntual que van pactar amb ERC en els comicis anteriors, l'exalcalde de Falset es mostra prudent afirmant que “ho decidiran els que s'hi presentin”.

LA FRASE

Sempre havia pensat que eternitzar-se en el càrrec no era bo i que cal renovació
JAUME DOMÈNECH
REGIDOR D'INDEPENDENTS PER FALSET

El PSC i CiU mantenen la incògnita

En els comicis anteriors, en què Independents per Falset va ser la força més votada, el PSC i CiU van fer un pacte de govern i van evitar així que governessin els independents. En els pròxims dies, tant l'una com l'altra formació política presentaran les respectives llistes. No serà fins aleshores que se sabrà qui l'encapçalarà. El socialista Jesús Torralba no ha desvelat si repetirà com a alcaldable de Falset. Per la seva banda, el portaveu de CiU a la capital del Priorat, Ramon Pellejà, tampoc no ha volgut pronunciar-se sobre el tema abans que les llistes es facin oficials; així doncs, caldrà esperar per desvelar la incògnita també de possibles aliances entre les dues formacions. Pellejà assegura que internament no se n'ha parlat. Amb tot, els convergents no descartarien tornar a fer coalició amb el PSC en cas que fos necessari. Els bons resultats de CiU i la desfeta d'ERC en les eleccions del 28 de novembre obren moltes incògnites, sobretot pel que fa als independents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.